Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Newcastle
1
Arsenal je v prejšnjem krogu izkoristil spodrsljaj Leicestra in se z zmago proti Bournemouthu povzpel na prvo mesto. Topničarji z ubranitvijo vodilnega položaja danes ne bi smeli imeti pretiranih preglavic, kajti pomerili se bodo z Newcastlom. Arsenal komaj osemnajstouvrščenim srakam nikakor ni nasprotnik po godu, saj ga je nazadnje premagal v sezoni 2010/2011.

Nogomet - Španija - 1.liga

Espanyol - Barcelona
2
Čeprav se bosta pomerili ekipi iz istega mesta, o kakšnem pretirano razburljivem mestnem derbiiju težko govorimo. Espanyol je proti večjemu in bogatejšemu mestnemu tekmecu izgubil zadnjih štirinajst medsebojnih srečanj. Če pomislimo, v kako dobri formi je ta trenutek Barcelonin napad, je težko verjeti, da bi Espanyol uspel pripraviti presenečenje.

Nogomet - Španija - 1.liga

Atletico (M) - Levante
1
Atletico lahko danes upravičeno pričakuje nove tri točke, saj mu bo nasproti stal Levante, ki je zadnjeuvrščena ekipa lige. Moštvo iz Valencie je izgubilo zadnja štiri srečanja in ima veliko težav ne samo v obrambi, temveč tudi v napadu, saj je manj golov od njih v prvenstvu dosegla zgolj še Malaga. Proti Madridčanom, ki imajo daleč najboljšo obrambo, to utegne biti še toliko večji problem.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Krka - Union Olimpija
1
Zadnja tekma med rivaloma se je končala s prepričljivo zmago Olimpije z 80:50. A odtlej se je spremenilo veliko, saj so Novomeščani pričeli igrati precej bolje in v ligi Aba zasedajo celo peto mesto. Ljubljančanom gre slabše in so šele enajsti, povrhu pa danes ne igrajo v Stožicah, temveč v zanje vselej neugodni dvorani Leona Štuklja.