Oligarhova žena najbogatejša Srbkinja

Aleksandra Meljničenko velja za najbogatejšo Srbkinjo. To je postala leta 2005, ko se je nekdanja manekenka in članica skupne Models poročila z ruskim oligarhom Andrejem Meljničenkom, ki je v rumenih medijih poznan kot kralj blinga. Par ima hčer Taro, Sandra pa tako kot mož ne skriva svojega bogastva in se najraje pohvali z omarami, polnimi oblačil visoke mode.

Zdaj so vsi svetovni mediji poročali o bajni, 300 milijonov dolarjev vredni jahti, ki jo je dal Meljničenko zgraditi za svojo družino. Notranjo opremo jahte, ki se imenuje A, je oblikoval Philippe Starck, ima sedem nadstropij in tri bazene. Aleksandra je na svojem facebooku zapisala, da je sodelovala pri vsakem koraku opremljanja jahte, ki jo slavijo kot najmodernejšo jahto ta trenutek. V Harper's Bazzarju pa so predstavili njene vile na Floridi, v New Yorku in Londonu.

Toda Sandra že nekaj let ne prihaja v Beograd. Na družinsko hišo v Beogradu so namreč že dvakrat vrgli bombe in napadalcev niso nikoli odkrili, prav tako ni bil jasen motiv napadov. Zato je oligarh ženi prepovedal, da bi s hčerjo Taro hodila v Beograd, vse dokler hči ne bo polnoletna in bo sama izrazila željo, da bi spoznala domovino svoje mame. Bogati Rus je tašči in svaku kupil stanovanje v Milanu, da ju lahko obiskuje njegova manekenska žena.

Borat daroval 900.000 evrov

Sacha Baron Cohen je najbolj znan po tem, da je z Boratom užalostil ves Kazahstan, z likom Bruna pa vse geje tega sveta. Toda Sacha Baron Cohen, ki je mimogrede diplomiral na Cambridgeu, je tudi velik filantrop. Pred nekaj dnevi sta skupaj z ženo, avstralsko igralko Islo Fisher, za pomoč sirskim beguncem podarila 900.000 evrov. Polovico vsote sta namenila organizaciji Save the Children, drugo polovico pa Internacional Rescue Committee (IRC). Organizacija Save the Children bo denar namenila za cepljenje otrok v severni Siriji, IRC pa za pomoč predvsem ženskam in otrokom, ki so se znašli med begunci. David Miliband, nekdanji britanski zunanji minister in zdaj predsednik IRC, je njuno potezo imenoval velika gesta humanosti.

Cohen, ki je Jud, njegovi predniki pa so bili judovski begunci iz vzhodne Evrope in Nemčije, si je v televizijskem nastopu v Ameriki privoščil tudi Donalda Trumpa. Prav za to priložnost je oživil skoraj deset let star lik Borata in nato o Trumpu dejal: »Oseba, ki bi muslimanom prepovedala vstop, je lahko le nekdo, ki ima možgane velike kot kokoš. Očitno je, da je parodija bogatega ameriškega rasista.« Ob tej priložnosti je tudi prikazal najavni film za svojo novo komedijo Bratje Grimsby o dveh bratih, od katerih je starejši nogometni huligan, mlajši pa profesionalni morilec. Film bo premiero doživel marca.

Madonnina bitka za sina

Za pop ikono Madonno zadnji mesec ni bil najuspešnejši. Najprej so jo izžvižgali oboževalci na koncertu, ker so jo morali čakati eno uro, nato se je zapletlo še njeno družinsko življenje. Njen sin Rocco se namreč za božič ni hotel vrniti domov k mami, temveč je raje ostal s svojim očetom Guyem Ritchijem v Londonu. Nekdanja zakonca se že nekaj časa bojujeta za skrbništvo nad sinom. Najstnik Rocco je mamo poleti spremljal na ameriških koncertih njene svetovne turneje, in če je verjeti objavljenim fotografijam na Madonninem instagramu, sta se imela čudovito. Medtem pa rumeni mediji v Veliki Britaniji poročajo, da sta se mati in 15-letni sin nenehno prepirala. Sin naj bi ji še posebno zameril, da je na medmrežju objavljala njegove fotografije, denimo tisto, na kateri mu je naredila čopke. Prav gotovo nekaj, kar najstniku ni všeč. Za nameček naj bi ga mama hotela poslati še v vojaško šolo.

Prava vojna med nekdanjima zakoncema se je poleg sodišča razplamtela na medmrežju. Madonna objavlja fotografije sebe in sina s pripisi, da je njena edina sreča, Ritchijeva nova žena Jacqui pa je objavila božično voščilnico z družinsko fotografijo njune poroke, na kateri je tudi Rocco. Ne glede na to, kaj želi najstnik slavnih staršev, je newyorško sodišče odločilo, da se mora do začetka šole januarja vrniti v New York.

Ni šale s tajskim kraljevim psom

Tajski kralj Bhumibol Adulyadej se le redko kaže v javnosti. Od prvega septembra letos so ga Tajci videli le dvakrat. A kljub temu polni časopisne stolpce. Nazadnje pred dnevi, ko je umrla njegova psička, mešanka Tongdaeng. Oseminosemdesetletni monarh jo je posvojil leta 1998, ko je bila zapuščen mladiček, in od tedaj sta si bila pasje vdana. Psica ga je spremljala v javnosti in bila na protokolarnih fotografijah. Kralj je o njej napisal celo knjigo, v kateri jo opisuje kot »spoštljivega psa lepega vedenja«. Psička naj bi spoštovala vsa pravila protokola in je vedno sedela nižje kot kralj in mu izkazovala polno spoštovanje. Knjiga je na Tajskem postala uspešnica, po kateri so letos celo posneli risanko. Pes je postal simbol, kako ponižno naj bi se do kralja vedli Tajci.

Ironija je hotela, da so le nekaj dni pred smrtjo kraljevega psa aretirali 27-letnega avtomehanika, ker se je na facebooku šalil na račun kraljevega psa. Na Tajskem imajo enega najstrožjih zakonov o kaznovanju vsakogar, ki bi žalil kraljevo družino. Očitno to velja tudi za kraljeve živali. Avtomehanik je na medmrežju objavil tri fotomontaže o kraljevem psu, ob tem pa po navedbah policije zapisal še nekaj sarkastičnih pripomb. Zdaj mu grozi do 37 let zapora ne glede na to, kako glasno so protestirale organizacije za človekove pravice.