Triindvajsetletnik je v Garmischu še enkrat več dokazal, da je v življenjski formi in da mu v svetovnem pokalu v tem trenutku vrhunski dosežek lahko preprečijo le nestanovitne vremenske razmere. Prevc je izvrstno pripravljenost pokazal že v četrtkovih kvalifikacijah, ki jih je z največjo daljava dneva (139 metrov, 143,8 točk) tudi zanesljivo dobil. Njegov največji tekmec, Nemec Severin Freund, včeraj ni nastopil, kar je pomenilo, da se bosta prav najboljša skakalca lanske in letošnje sezone v prvi seriji na izpadanje pomeril med seboj.

Čeprav sta oba svojo nalogo opravila z odliko in pristala pri 133,5 metrih, je na odmor zadovoljnejši odšel Prevc. Slovenec je medsebojni dvoboj zaradi slabših razmer dobil za 1,4 točke, s tem tudi izmaknil prvo mesto Freundu po prvi seriji. Tretji je bil Norvežan Kenneth Gangnes (132 m, 125,7), četrti njegov rojak Anders Fannemel (132,5 m, 121,3), peti pa Nemec Richard Freitag (128 m, 117,6).

Prav Freitag je v drugi seriji izgubil eno mesto, saj je bil od njega boljši Michael Hayböck. Avstrijec je tekmo končal kot peti, mesto nižje kot ga je zasedal po prvi seriji pa je nato končal tudi Freund. Slednji je ob ogromni podpori okoli 35 tisoč obiskovalcev v drugo zmogel meter krajši skok (132,5 m), kar je bilo premalo, da bi vodstvo izmaknil Gangnesu. Norvežan je sicer z daljavo 134 metrov (260,1 točke) Prevcu postavil precej visoko letvico, a vseeno prenizko, da bi mu preprečil zmago.

Mladenič iz Dolenje vasi je še enkrat več skočil brezhibno in z daljavo 136 metrov krepko preskočil vso konkurenco. Za najboljšega slovenskega športnika zadnjih treh let je bila to že jubilejna deseta posamična zmaga v svetovnem pokalu, s katero pa za sabo ni pustil zgolj Primoža Ulago, temveč tudi prevzel skupno vodstvo na turneji. Njegova prednost pred Freundom zdaj znaša 8,6 točke, pred tretje uvrščenim Hayböckom pa že za velikih 21,1 točke.

Na tekmi so sicer nastopili še štirje Slovenci. Domen Prevc je bil 18. (122 in 126 m, 220,2), Anže Lanišek pa 23., medtem ko sta brez točk ostala Robert Kranjec in že v prvi seriji diskvalificirani Jurij Tepeš.

Turneje štirih skakalnic se sedaj seli v Avstrijo. Naslednja tekma bo tako na sporedu v nedeljo, 3. januarja v Innsbrucku in se bo pričela ob 17 uri.