PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - Ekshibicija - Abu Dhabi

Tsonga J.W.-Ferrer D.
1
Ker gre za "exo" turnir, je napovedati zmagovalca sicer zelo nehvaležno delo, a vendarle se mi zdi, da bi moral biti tukaj favorit Tsonga. Francoz je napreč odpovedal vse nastope do Melbourna, da bi se na svoj najljubši GS lahko ustrezno pripravil, medtem ko ima Ferrer v Dohi za obraniti turnirsko zmago in bo predvsem upal, da ne stakne kakšne poškodbe. Resnici na ljubo je David že malce v letih...

Tenis - Ekshibicija - Abu Dhabi

Raonič M.-Anderson K.
2
Tudi pri tem duelu se mi zdi favorit izbran napačno, kajti Raonić bo po mojem mnenju letos še nazadoval, saj je bil za njegov preporod glavni "krivec" Ljubičić, Hrvat pa je od novembra v Federerjevem strokovnem štabu, pa če bo Švicarju (lahko) pomagal, ali ne! Medtem ko je Miloš nazadoval, je imel Anderson lani svojo najboljšo sezono in končal tik pred vrati elitne deseterice. Da bi bilo vse skupaj še bolj v prid Andersonu, govorijo informacije o tem, da je imel Kanadčan med pripravo na sezono, ki jo je oviral nastop na IPTL-u, krče v hrbtu.

Am. nogomet - ZDA - NCAA

Clemson U.-Oklahoma U./63,5/
2 (=več)
Za zmagovalca se je ob dveh tako odličnih napadih zares težko odločiti, zato bom raje poskusil s predlogom na vsoto doseženih točk. Pri študentskem ameriškem nogometu gre tudi v končnici ponavadi za izjemno atraktivne tekme, kjer rezultati v slogu 42:38 niso nobena posebnost. Clemson ima v DeShaunu Watsonu (že zdaj) zvezdnika, za katerega se bodo na naboru pulile vse tiste ekipe, ki krvavo potrebujejo ustvarjalnega podajalca, saj je mladenič, poleg natančnega podajanja, tudi izjemno hiter. To, kar pa Watson dela za Tigerse, pri Soonersih dopolnjujoče počne par Baker Mayfield - Samaje Perine. Na koncu obe ekipi pričakujem med 30 in 40 točkami, kar bi moralo biti dovolj za "over", če pa bi se nujno moral odločiti za zmagovalca, potem za dlako (51% : 49%) več možnosti namenjam Clemsonu.

Am. nogomet - ZDA - NCAA

Alabama U.-Michigan State
1
Pri drugem polfinalu dvomom o zmagovalcu ne bi smelo biti, ključ do uvrstitve v finale za Alabamo pa je njihova noro dobra obramba, ki je v sezoni naredila kar 46 "sackov" in bo skušala nasprotnika omejiti na okoli 20 točk, kar bi moralo zadostovati za zmago. Plus za Crimson Tide je tudi rahla poškodba podajalca Spartansov Connorja Cooka, ki ima načeto desno (igralno) ramo.

Hokej - ZDA - NHL

Detroit-Pittsburgh
1,0
Pingvine le slabih 21 ur po koncu domače tekme s Torontom že čaka gostovanje v Detroitu. Če se bodo fantje uspeli ustrezno regenerirati je prvo vprašanje, drugo pa to, ali so uspeli pozabiti tri gladke poraze, ki so jim jih letos že prizadejaliz Red Wingsi...