Tudi po tednu dni miru, ki so ga imeli na voljo za trening in sanacijo manjših poškodb, košarkarji Uniona Olimpije še naprej kažejo blede predstave. Tokrat so bili Ljubljančani v Stožicah prekratki proti Ciboni, ki pod taktirko Damirja Mulaomerovića igra kot prerojena, saj je bila to za Zagrebčane tretja zmaga na štirih obračunih pod taktirko novega trenerja. Stanje v zmajevem gnezdu je počasi že alarmantno, saj moštvo skupaj s Partizanom in Igokeo zaseda predzadnje mesto na lestvici in je le zmago pred zadnjeuvrščeno Sutjesko, ki je Olimpijo na obeh obračunih premagala.

Za že enajsti poraz Olimpije v sedemnajstih tekmah letošnjega jadranskega tekmovanja je kriva katastrofalna igra v prvem polčasu, v katerem so gostje vodili že za 20 točk, na glavni odmor pa odšli s plus 15. V tem delu je blestel nekdanji član ljubljanskega moštva Nebojša Joksimović, ki je bil poleti v paru z Jako Lakovičem pred vrati Stožic, a se slednji na koncu ni odločil za zeleno-beli dres, zmaji pa so se nato raje odločili za Zacka Wrighta. V drugih 20 minutah je Olimpija pokazala povsem drugačen obraz in po delnem izidu 16:0 na sredini zadnje četrtine celo povedla za točko. Razigrani Saša Zagorac je kasneje s trojko v končnici izid izenačil na 67. Miha Lapornik je imel met za zmago, a zgrešil, v borbi za odbito žogo pa je Gregor Hrovat storil prekršek nad Filipom Krušlinom, ki je zadel prvi prosti met, drugega pa namerno zgrešil in svojemu moštvu prinesel izredno pomembno zmago.

»V končnici smo bili nespretni, saj smo slabo kaznovali njihovo prevzemanje in se odločili za nemogoč met. Povrhu smo naredili še nedopusten prekršek. Ali je bil ali ne, sploh ni pomembno. Tega se ne dela. Sodnikom smo dali priložnost, da zapiskajo prekršek, za kar smo krivi povsem sami,« je bil očitno jezen trener Olimpije Gašper Potočnik.

Zadnja tekma 17. kroga: Olimpija – Cibona 67:68 (Zagorac 15, Lešić 12, Lapornik in Wright po 10; Krušlin 16, Joksimović 15, Šiško 0), vrstni red: Budućnost 15-2, Cedevita 14-3, Crvena zvezda 13-4, Mega Leks 11-6, Krka 8-9, MZT, Cibona, Tajfun, Zadar in Metalac po 7-10, Olimpija, Igokea in Partizan po 5-11, Sutjeska 4-12.