Med novicami je še najbolj odjeknila pričakovana objava prevzemne ponudbe za preostale delnice Perutnine Ptuj, ki jo je podala družba SIJ – Slovenska industrija jekla. Kot je razvidno iz objavljenega prevzemnega prospekta, je za delnico ponujenih osem evrov. Ponudba je veljavna do vključno 25. februarja, ne vsebuje prevzemnega praga, zato bo zagotovo uspešna. V zadnjih tednih je povzročila številne policijske preiskave opcijska pogodba glede prodaje delnic Perutnine Ptuj. Ta bi znala biti usodna za dolgoletnega prvega moža Perutnine Romana Glaserja in tri njegove člane uprave. Glaser zatrjuje, da sklenitev opcijske pogodbe ni nezakonita, in je zagotovil, da bodo vsi delničarji enakopravno poplačani.

Nekoliko manj gotova je tudi gospodarska rast Slovenije, ki naj bi v letu 2015 znašala med 2,3 in 2,7 odstotka. Za prihodnje leto so napovedi, da se bo nekoliko upočasnila in glede na ocene dosegla med 1,8 in 2,3 odstotka. V napovedih je najbolj optimističen Urad RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar), ki meni, da bo rast slovenskega bruto domačega proizvoda (BDP) dosegla 2,3 odstotka. Manj optimistični so pri Evropski banki za obnovo in razvoj (EBRD), kjer napovedujejo 2-odstotno rast. Najbolj pesimistični so pri Mednarodnem denarnem skladu (IMF) in Gospodarski zbornici Slovenije, kjer predvidevajo le 1,8-odstotno rast.

Koledarsko leto 2015 se bliža koncu, do novega leta 2016 nas loči le še nekaj dni. Če nam obžalovanje o letošnjih odločitvah in dejanjih pomaga, da bomo v novem letu uspešnejši, potem služi svojemu namenu. Vendar nas v večini primerov le ovira. Dejansko nas paralizira pri iskanju novih priložnosti. Velikokrat pomaga, da oprostimo samemu sebi, saj nam obžalovanje zmanjša možnost, da prispevamo k boljšemu jutri. Srečno, zdravo in veselo 2016!