10. Jedli konopljine piškotke, zlezli na kozolec in pristali v bolnišnici

Na eni od delavnic o uporabi industrijske konoplje v Žalcu so udeleženci pomotoma pojedli piškotke iz indijske konoplje. Zaradi omamljenosti so nekateri splezali na kozolec, od koder so jim pomagali šele gasilci, več jih je moralo poiskati zdravniško pomoč. Dogodek je odmeval po vsej Sloveniji.

9. Referendumska kampanja: Pavle Ravnohrib »suspendiran« z milejšim ukrepom

Pavleta Ravnohriba, voditelja oddaje Male sive celice, je zaradi sodelovanja v nedavni referendumski kampanji o pravicah istospolnih – posodil je glas videu Slovenija je PROTI – doletela kazen. A je bila ta milejša od tiste, ki je doletela kolega Manco Košir in Davida Urankarja.

8. Zdaj je čas za sledenje Nemčiji

Begunska kriza je prav gotovo dogodek, ki je najbolj zaznamoval leto 2015. Dnevnikov kolumnist Ervin Hladnik - Milharčič je v svojem slogu obdelal oportuno oblikovanje stališč slovenske vlade do migrantov in grške dolžniške krize.

7. Kako je Janša vodil NKBM – čeprav to zanika

Analiza korespondence med takratnim predsednikom vlade Janezom Janšo, tajnikom v njegovem kabinetu Borutom Petkom in tedanjim predsednikom uprave Nove kreditne banke Maribor Matjažem Kovačičem razkriva, da je bil nekdanji predsednik vlade skoraj na dnevni ravni vpet v poslovanje NKBM.

6. Desa Muck: Kupila nas je faking Kalifornija!

Očitno je Desa Muck s svojo kolumno, v kateri se je lotila pretiranega oglaševanja in marketinškega raztegovanja prazničnega obdobja ob koncu leta, zadela občutke mnogih Slovencev.

5. Kombinatke s pesmijo prekinile Aleša Primca

Strasti je ob koncu leta razvnemal tudi referendum o pravicah istospolnih. Poznejšega zmagovalca Aleša Primca skupaj s somišljeniki so med kampanjo presenetile članice ženskega zbora Kombinatke in feminističnega pevskega zbora Z'borke, ki so zapele revolucionarno pesem Sestre, le k soncu, svobodi. Posnetek je obkrožil slovenski splet.

4. Duhovnik Izidor Pečovnik o tem, da je njegov glavni ministrant poročen homoseksualec

Zelo pozitivno je bila sprejeta izjava Izidorja Pečovnika - Dorija – tistega župnika, ki je moral zaradi modne revije v cerkvi na neke vrste kazensko odpravo v tujino – ki je razložil, da je njegov glavni ministrant med mašami v Berlinu poročen gej. Nekaj, kar je pri nas za zdaj še nepredstavljivo.

3. Alojz Kajin: Mi smo se uprli okupatorju, oni so se z njim borili proti nam. Kaj tukaj ni jasno?

Alojz Kajin je tisti partizan, ki je na belem konju 9. maja 1945 prijahal v Ljubljano in na Magistratu razvil zastavo z rdečo zvezdo. Iz Ljubljane je šel kot fant, ki je bil v uku za mizarja, vrnil se je kot 22-letni komandant ljubljanskega bataljona in osvoboditelj mesta. Tri dni pred sedemdeseto obletnico dneva zmage nad fašizmom je pripovedoval, kaj se je zgodilo vmes.

2. 22. najbogatejši Slovenec za 192 ur, od tega 113 nočnih in 13 nadur, plača 576 evrov in doda 50-evrski bon

Na lanski Managerjevi lestvici najbogatejših Slovencev se je lastnik Sintala s 43 milijoni evrov premoženja uvrstil na 22. mesto. Delavci v Sintalu in drugih podjetjih za zasebno varovanje so bili skromnejši: želijo si, da bi ob minimalni plači dobili vsaj dodatek za nočno in nedeljsko delo.

1. Goran Vojnović: Slovenija 'ma Raaya

Že tretje leto zapored na vrhu naše lestvice branosti kraljuje Goran Vojnović z eno od svojih kolumn. Letos vas je najbolj prepričala ta, v kateri se na dan evrovizijskega nastopa Maraaye obregne ob stanje na slovenski glasbeni sceni in popkulturi nasploh. Duhovito in v srž.