Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Leicester - Manch City
0, 2
Leicester je še vedno presenetljivo vodilna ekipa v premier ligi, a le vprašanje časa je, kdaj bo vrh moral prepustiti Arsenalu in Cityju, ki se bosta verjetno edina borila za naslov. Zgoščen urnik tekem ob koncu leta je priložnost za največje klube na Otoku, da pridobijo kakšno točko proti manjšim klubom, kajti slednji zaradi preozkega kadra ne zdržijo prehudega ritma in si privoščijo kakšen spodrsljaj. Leicester je pred dnevi izgubil proti Liverpoolu, kjer ni navdušil z igro v napadu, po kateri je sicer letos slovel, to pa je slaba napoved za današnji obračun s prvim favoritom prvenstva, ki je gotovo zavohal kri in bo danes startal na zmago, s katero bi »lisice« zrinil s prvega mesta. Srčnosti Leicestru ne gre očitati, a samo to ne bo dovolj za naslov prvaka, danes pa bodo imeli moč pokazati, koliko premorejo tudi prave kvalitete. Verjetno precej manj od Cityja. Če temu dodamo še, da sta vprašljiva junaka dosedanjega dela sezone Vardy in Mahrez, so možnosti gostov vse boljše.

Nogomet - Portugalska - Ligaški pokal

Porto - Maritimo
1
V ligaškem pokalu so v skupinah po štiri ekipe, napreduje pa le prva. Ker je Maritimo prvo tekmo že odigral in zmagal, je skoraj že jasno, da gre za neposrednega tekmeca Portu za napredovanje, zato domači vloge nespornega favorita ne smejo jemati prelahko, saj bi si lahko z remijem močno otežili pot do morebitne lovorike, na katero gotovo računajo.

Košarka - Evroliga

Khimki Moskva - CSKA
2
Začenja se drugi del evrolige, kjer bo za glavne favorite pomembno, da si izborijo eno od prvih dveh mest v skupini in se v četrtfinalu izognejo drug drugemu. Eden od njih je CSKA, ki je ob neprepričljivem Realu celo dobil vlogo glavnega favorita za naslov. Moskovčani top16 odpirajo z mestnim tekmecem, ki bo prekipeval od motiva, da bi jih premagal, zato Himkija pri CSKA gotovo ne bodo podcenjevali. Je pa jasno, na čigavi strani je kvaliteta in ob normalnem poteku tekme, bodo gostje dosegli nekaj točk več od domačih.

Košarka – ZDA – NBA

Denver - Cleveland
2
Denver ni v najboljši formi, saj je izgubil 5 od zadnjih 6 tekem, kar je slaba napoved za obračun z najboljšo ekipo Vzhoda. Tudi konjeniki v zadnjem času sicer niso blesteli, zato bodo verjetno zbrani prišli na današnjo tekmo, ki si je nikakor ne smejo dovoliti izgubiti, kajti zasledovalci v vzhodni konferenci so jim tik za petami.