Leta 2015 košarkarji Tajfuna in Krke niso sklenili po željah. V 17. krogu lige ABA sta namreč obe moštvi zabeležili poraza, a pretirane potrtosti ne pri enih ne pri drugih ne bo, saj sta bila nasprotnika velika favorita. Šentjurčani so doma po odličnem odporu klonili proti Crveni zvezdi, Novomeščani pa so izgubili v Zagrebu proti Cedeviti.

Odhajajoče leto bo kljub porazu proti Beograjčanom pri Tajfunu zapisano z zlatimi številkami. Moštvu trenerja Dejana Mihevca je namreč v 2015 uspel čudež, saj je osvojilo naslov državnega in superpokalnega prvaka, hkrati pa je dokazalo, da se lahko povsem enakovredno kosa z jadransko konkurenco. Kako močno je Tajfun v letošnji sezoni napredoval, dokazujeta tekmi proti prvaku lige ABA Crveni zvezdi. V 4. krogu so Šentjurčani Beograd zapustili povsem razbiti, saj so izgubili s kar 47 točkami razlike. Slabe tri mesece kasneje je bil potek dogodkov povsem drugačen. Rdeče-beli so odpor gostiteljev, ki so igrali brez poškodovanega najboljšega strelca Sandija Čebularja, bolečine v nogi pa so ovirale tudi prvega organizatorja igre Ceolo Clarka, strli šele v zadnji četrtini in se na koncu veselili uspeha z 10 točkami prednosti. »Tako taktično kot z ustreznim pristopom smo se dobro odzvali na igro gostov. Serija napak, ko smo izgubljali žoge, nas je stala velikega presenečenja,« je menil strateg Tajfuna Dejan Mihevc.

Dober odpor je Cedeviti v Zagrebu ponudila tudi Krka, ki so jo drugega uspeha v letošnji sezoni proti zagrebškemu evroligaškemu moštvu stale slabe minute v tretji četrtini. »Igrali smo brez poškodovanih Luke Lapornika in Mateja Rojca, hkrati pa še vedno uvajamo Matica Rebca in Bobana Tomića. Za kaj več nam je zmanjkalo svežine, poleg tega pa je 21 izgubljenih žog podatek, ki nam ne more biti v ponos,« je povedal trener Krke Ivan Velić.

Liga ABA, 17. krog: Tajfun – Crvena zvezda 73:63 (Bratož 16, Ponjavić 14, Zimić 10; Jović 14), Cedevita – Krka 70:60 (Pullen 16; Mulalić 12, Sinovec 11, Lalić 10), Metalac – Sutjeska 84:78 (Kutlešić 19; Spasojević 22), Partizan – Igokea 66:73 (Wilson 20, Murić 5; Radivojević 26), danes ob 18. uri: MZT – Mega Leks, ob 21. uri: Zadar – Budućnost, sreda ob 19. uri: Olimpija – Cibona.