Čeprav Domen Prevc, 16-letni član kranjskega Triglava, ni odpotoval na tekme v Kuusamo in Nižni Tagil, je v skupnem seštevku svetovnega pokala osmi, potem ko je na prvih petih tekmah v karieri med elito zasedel drugo, peto, dvakrat osmo in dvanajsto mesto. Ne glede na to, da je doživel meteorski vzpon, najmlajši izmed treh bratov Prevc ostaja skromni najstnik iz Dolenje vasi v Selški dolini.

»Nič se ni spremenilo. Če bi kar koli spreminjal, ne bi bilo več tako dobro. Treniram in gledam le naprej, za oziranje nazaj niti ni časa. Minuli uspehi zame niso nobeno breme, pričakovanja se niso povečala, želim si le lepih in dolgih skokov. Na vsako tekmo grem z enakim razmišljanjem, kot sem šel na start sezone v Klingenthal, da ne morem ničesar izgubiti. Uživam, saj je šport zame igra,« je odkrit Domen Prevc, ki se glede na to, da je še najstnik, zelo dobro znajde v komunikaciji z mediji.

Po odličnem startu v sezono je prejel ogromno čestitk, najbolj se je razveselil čestitk domačih, znancev, župnika in sošolcev, ki ga ob prihodu v razred pričakajo z aplavzom. Čeprav je najmlajši v reprezentanci, ni dobil posebnih nalog. Niti na streho kombija se mu ni treba povzpeti, da bi prelagal smuči, ker jih ima kar v vozilu Elana. V zaletni smučini je med najhitrejšimi, kar pomeni, da so narejene kakovostno.

Domen ima lepe spomine na Oberstdorf, kjer si je oktobra na pripravah izbojeval mesto v udarni slovenski ekipi. Na preostalih treh skakalnicah turneje še ni skakal. »Novoletna turneja prinaša štiri tekme v kratkem času. Nimam posebnih pričakovanj, ampak bom skušal čim bolj uživati. Skakalnica v Oberstdorfu mi ustreza, a v skokih je tako: če si v dobri formi, si uspešen na vsaki napravi. To sem ne nazadnje pokazal tudi sam,« se ne obremenjuje preveč s prvim vrhuncem sezone. Tudi za Domna je brat Peter prvi favorit za skupno zmago: »Upam, da se ne bo znova zgodilo tako, kot se je v zadnjih sedmih letih, ko se je prav na turneji pojavil nov Avstrijec in presenetil. Peter zame ni velik brat. Zame še vedno ni velika zvezda, sem pa vesel, če kaj podedujem po njem. Prav veliko se ne pogovarjava, saj je med nama sedem let razlike in naju zanimajo povsem različne teme.«

Le redko gleda skoke. Nazadnje si je celotno turnejo ogledal po televiziji, ko je zmagal Gregor Schlierenzauer, ki je izbruhnil podobno mlad, kot je zdaj Domen. »Nisem prikovan pred televizijski sprejemnik. Prosti čas raje izkoristim za sprostitev, denimo na računalniku, in le na hitro pogledam Petrov nastop. Na tekmi v Nižnem Tagilu sem pogledal le njegov skok v prvi seriji, saj sem po njem vedel, da bo zmagal. Tudi filmov ne gledam več veliko, ampak predvsem dokumentarne oddaje,« je pojasnil Domen, ki je psihično izjemno trden, samozavesten in sproščen.