PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Everton-Stoke
0,2
Stoke ima letos fantastično zasedbo in če jim bo uspelo obdržati vse fante, znajo že v prihodnji sezoni narediti podobno zgodbo, kot letos Leicester. Krkić in Arnautović sta letos nerešljiva uganka za večino obramb v ligi in dokler je ob njima zdrav tudi Shaqiri, me stava na vsaj remi gostov ne moti. Oboji imajo težave z nekaterimi odsotnostmi, a je precej bolj grdo pri Evertonu, saj naj bi manjkala tudi Naismith in McCarthy, ob že tako ključnem Jagielki.

Nogomet - Anglija - Premier

West Ham-Southampton /2,5/
1 (=manj)
Po zmagi nad Arsenalom v taboru svetnikov najbrž kar pokajo od samozavesti, a bodo morali biti na obisku pri še enem londonskem prvoligašu sila previdni, kajti Bilić je dober taktik in je že pet tekem neporažen, pa čeprav je na vseh teh tekmah "izvlekel" samo točko. Pričakujem bolj zaprto tekmo z malo goli in vsekakor manj kot 3 zadetke.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

MZT Skopje-Mega Leks
2
Po par krogih ABA lige se mi je izkristalizirala slika o tem, kdo bi po mojem mnenju moral zasesti prva štiri mesta. Ob evroligaških Zvezdi ter Cedeviti, je največ pokazala še Budućnost, četrti udeleženec zaključnega turnirja pa bi moral biti srbski Mega Leks, ki ima v svojih vrstah izjemno eksplozivne mlade fante, ki se bodo v kratkem prodali v velike evropske klube, kakšen morda odide celo čez lužo. Tekma bo verjetno izenačena v prvem polčasu, v drugem pa pričakujem dominiranje gostov iz "Sremske Mitrovice".

Am. nogomet - ZDA - NFL

Denver-Cincinnati
2
Pri obeh ekipah sta, zavoljo poškodb prvih podajalcev, med sezono status prvega QB-ja dobila dva mladeniča, ki sta čakala v ozadju. Ker ima Denver boljšo obrambo, Cincy pa več orožij v napadu, bo verjetno na koncu odločila prav sposobnost glavnih mož, pri čemer pa več možnosti namenjam AJ Mccarronu, ki je naglas povedal, da Daltonu želi "ukrasti" status prvega podajalca. Na kolidžu je imel malce lepše številke od svojega današnjega konkurenta Osweilerja, visoko zmožnost pravilnega odločanja pa pokazal na preteklih dveh srečanjih. Menim, da se bodo Bengalsi iz Denverja odpravili z novim "W".

Smučanje - Lienz - Veleslalom (Ž)

Brignone F.-Vonn L.
1
Brignonejeva je specialistka za veleslalom, dobila je uvodno preizkušnjo sezone v Söldnu, bila v Aspenu tretja, prav tako pa na oder za zmagovalke stopila v Areju, ko je Vonnova presenetljivo zmagala. Dvomim, da lahko Lindsey letos sploh še kdaj zasede prva tri mesta v veleslalomu, kajti vrh je v tej disciplini še najbolj širok. Američanka ima na tem prizorišču en odstop, dvakrat se ji ni uspelo uvrstiti v finale, potem pa sta tu še eno 24. ter eno 5. mesto, medtem ko je Brignonejeva tu zasedla 6., 4. in celo drugo mesto, je pa na svojem prvem nastopu v Lienzu leta 2007 zgrešila finale. Če Italijanka ne stori večje napake, je tole "fiks" dneva.