Kot trdijo avtorji dokumentarnega filma naslovljenega »The Dark Side«, Manningov primer sega v leto 2011, ko je sedanji igralec moštva NFL Denver Broncos zdravil svojo poškodbo vratu. Pri tem naj bi si pomagal tudi z rastnimi hormoni, ki mu jih je priskrbela klinika Guyer Institute iz Indianapolisa.

Novinarji se pri tem sklicujejo tudi na izjavo farmacevta in nekdanjega zaposlenega pri Guyer Institute Charlieja Slya, ki pravi, da je takratni igralec Indianapolis Colts rastne hormone jemal ob vednosti vodilnih v klubu. Klinika naj bi sicer rastne hormone Manningu dostavljala prek pošte, naslovnik pa je bila njegova žena Ashley.

»Poživila smo ves čas pošiljali Ashley Manning. V igri so bili rastni hormoni, dostavljali pa smo jih povsod, tudi na Florido. Pošiljka nikoli ni bila naslovljena na Peytona, temveč vedno na Ashley,« trdi Sly in dodaja, da je 39-letnik redno obiskoval njihovo kliniko, a vselej po uradnih urah.

Na hude obtožbe se je medtem že odzval Manning, ki je poročanje televizijske hiše v celoti zanikal. »Obtožbe, da bi počel kaj takega, so neresnične. To se ni nikoli zgodilo. Nikoli. Ne morem verjeti, da bi nekdo na televiziji izjavil kaj takega. Kdorkoli je to izrekel, se izmišljuje,« so izjavo enega najuspešnejših igralcev v zgodovini ameriškega nogometa javnosti posredovali Denver Broncos.

Da dokumentarni film širi neresnico, je prepričan tudi agent petkratnega najkoristnejšega igralca lige NFL, ki je obenem kategorično zanikal, da je rastni hormon klinika pošiljala Manningovi ženi. »Manning ni nikoli počel tega, kar ta oseba (Charlie Sly, op.p.) namiguje. Pri Guyer Institute se je zdravil na podlagi priporočil, ki so mu jih podali njegov osebni zdravnik, klubska zdravniška služba in trenerji. Kakršnegakoli zdravljenja, ki ga je bila deležna njegova žena Ashley, pa je stvar njene zasebnosti, njenih zdravnikov in družine.«

Liga NFL je uporabo rastnega hormona sicer prepovedala pred štirimi leti, a je teste za prepovedano substanco začela opravljati šele lani. Čeprav pri jemanju omenjenega poživila do sedaj niso odkrili še nobenega igralca. Sly trdi, da sta si v preteklosti z njim zagotovo pomagala tudi igralca baseballa Ryan Howard (Philadelphia Phillies) in Ryan Zimmerman (Washington Nationals) ter igralca ameriškega nogometa Mike Neal (Green Bay Packers) in James Harrison (Pittsburgh Steelers).

Sly zanikal zgodbo in Al Džaziro obtožil prikrojevanja resnice

Dokumentarni film je v Združenih državah Amerike danes dvignil ogromno prahu, na njegove avtorje pa že letijo očitki, da so v njem prikrojili resnico. Med drugim se je oglasil tudi Charlie Sly in povedal, da ni farmacevt, prav tako pa leta 2011 ni bil zaposlen pri Guyer Institute.

»Ko sem delal tam, Manninga nikoli nisem videl. Nekdo, ki je delal na kliniki, je dejal, da je tam videl Manninga. To je vse, kar vem o tem primeru. Neverjetno je, da je prišlo, do česa takega. Ko sem izvedel, da Al Džazira snema brez moje vednosti in privoljenja, sem bil šokiran. Ne morem verjeti, da se lahko kaj takega zgodi. Svojo izjavo umikam,« je v pogovoru za ESPN dejal Sly in še pripomnil: »Želel sem ugotoviti, ali novinar sploh ve, o čem poroča, zato sem ga potegnil za nos. Želel sem vedeti, ali je verodostojen, ali pa se hoče zgolj dokopati do skrivnosti našega posla.«

Celotni dokumentarni film (v angleščini) si lahko pogledate v spodnjem videu.