Avstrijski smučarski as je moral sinoči znova priznati premoč norveškemu tekmecu Henriku Kristoffersnu, ki je vso konkurenco še drugič v sezoni deklasiral za več kot sekundo. Kljub temu Hirscher veliko razlogov za nezadovoljstvo ni imel, saj je še kako dobro vedel, da bi se tekma zanj lahko kaj kmalu končala precej huje kot le s končnim drugim mestom.

Šestindvajsetletnik se je v drugi vožnji namreč le za las izognil hudi nesreči, potem ko je le nekaj metrov za njegovim hrbtom strmoglavilo s kamero opremljeno daljinsko vodeno zračno plovilo. Čeprav nesreča na njegovo predstavo ni vplivala, pa Salzburžan po tekmi ni skrival jeze nad organizatorji. »Res sem nekaj čutil za sabo. To je nezaslišano, kaj takega se nikoli več ne sme ponoviti. Lahko bi se končalo z resno poškodbo,« je bil ogorčen štirikratni zmagovalec svetovnega pokala.

Da so organizatorji tokrat imeli veliko srečo v nesreči, ni skrival niti direktor tekmovanja Markus Waldner: »Za las smo se izognili katastrofi. Dron bi moral leteti le po koridorju ob progi, a se je vse bolj premikal proti tekmovalni stezi.«

Preberite tudi: Kristoffersen v slalomu korak pred tekmeci

Svoje opravičilo specialistu za tehnične discipline je podal tudi predsednik organizacijskega komiteja slaloma v Madonni di Campiglio Lorenzo Conci, ki pa je odgovornost za nesrečo pripisal nosilcem televizijskih pravic. »Lahko izrazim zgolj svoje občutke. Šokiran sem, da se je pripetila takšna stvar. Imeli smo zares veliko, veliko srečo. Pri organizacijskem komiteju pri tem nismo imeli vpliva. Odgovornost gre pripisati nosilki televizijskih pravic Infront TV. Govoril sem tudi že z Marcelom Hirscherjem in predsednikom Avstrijske smučarske zveze Petrom Schröcksnadlom in se jima opravičil,« je povedal Conci.

Hirscher, ki je sinoči z novimi 80 točkami v skupnem seštevku prehitel Norvežana Aksla Lunda Svindala in znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, je nekoliko kasneje očitno uvidel tudi komično stran celotnega incidenta, saj je na svojem instagram profilu poleg fotografije strmoglavljenega drona dodal zapis: »Gost zračni promet v Italiji.«