Po slabem prvem delu v ligi ABA ter uvrstitvi v drugi del evropskega pokala košarkarji Olimpije v nadaljevanju sezone vse sile usmerjajo v jadransko tekmovanje. Zmaga proti Oldenburgu je očitno sprostila nekaj pritiska z ramen igralcev, a rek pravi, da ena lastovka še ne prinese pomladi. Dobro igro proti Igokei morajo Ljubljančani potrditi danes proti Sutjesku v Nikšiću, kjer bodo absolutni favoriti. A pod pritiskom zmage so bili zmaji tudi proti MZT v Skopju, kjer so nato doživeli visok poraz.

Prav zaradi vseh spodrsljajev mora moštvo trenerja Gašperja Potočnika v tekmo vstopiti previdno. Olimpija je bila favorit že na prvem obračunu v Stožicah, a tega ni znala potrditi. Sutjeska je v nadaljevanju sezone nato zbrala le še tri zmage in sama zaseda zadnje mesto na lestvici. »Gre za zelo pomembno tekmo. V Nikšić odhajamo še dodatno motivirani, saj nam je Sutjeska zadala boleč poraz v Stožicah. Vsi se zavedamo, da ima prihajajoč obračun velik pomen. Osredotočamo se zgolj na našo igro, saj gre za zahtevno gostovanje. Sutjeska ima dobro ekipo, ki nam je na prvi tekmi povzročala veliko težav pod košem, svoje pa so dodali tudi njihovi odlični strelci z razdalje. Čaka nas zelo težka naloga, saj imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Ne glede na vse, cilj pred nami je jasno zastavljen,« pravi Gašper Potočnik, ki si v naslednjih dneh želi moštvo okrepiti z igralcem na poziciji številka tri. Škofjeločan se zaveda, da bodo močni nasprotniki in težke poti v drugem delu evropskega pokala na košarkarjih zagotovo pustile sledi, slabših predstav v ligi ABA pa si Olimpija na ta račun ne sme dovoliti. A vprašanje je, koliko posluha bo za to imela uprava kluba, ki se v zadnjih letih trudi, da ne preseže zastavljenega proračuna za posamezno sezono.

Liga ABA, 16. krog: Cibona – Cedevita 69:81 (Žižić 13, Joksimović 6, Šiško 2; Bilan 25), Krka – Tajfun sinoči, danes ob 17. uri: MZT – Partizan, ob 19. uri: Sutjeska – Olimpija, ob 21. uri: Igokea – Metalac, jutri ob 15. uri: C. zvezda – Zadar, ob 19. uri: M. Leks – Budućnost.