Bistvo odpovedi pogodbe o upravljanju šenčurskega športnega parka, ki so jo od občine prejeli v Športnem društvu Šenčur, je kajpak denar. Ne tisti, ki ga zagotavlja občina na več načinov društvu, ampak tisti, ki predstavlja dobiček od delovanja gostinskega lokala in oddajanja nogometnega šotora v najem zunanjim uporabnikom. Lani je tako po dosegljivih podatkih ostalo okoli 30.000 evrov, ki jih je predsednik ŠD Šenčur in obenem glavni v nogometni sekciji Bojan Vidmar namenil za delovanje nogometašev. Čeprav ti predstavljajo tudi veliko večino članov društva, kjer redno vadi več kot 250 otrok in mladih, se balinarji, igralci namiznega tenisa ter šahisti zaradi tega počutijo zapostavljene.

Predsednik Vidmar je zaposlen tudi na občini za upravljanje objektov, obenem pa kot prvi človek društva drži vse niti v svojih rokah. Župan Ciril Kozjek pri tem poudarja, da nogomet že tako in tako iz proračuna za dejavnost prejme 31.000 evrov na leto, občina pa plačuje tudi vzdrževanje objektov, kar jo stane še dodatnih 70.000 evrov na leto. »Tako preprosto ne gre več, ker so prihodki od delovanja lokala in najemnin šotora preprosto ostali na razpolago društvu oziroma nogometašem, občina pa je krila vse stroške. Zdaj želimo ob znanih proračunskih stroških tudi morebitne ostanke prihodka razporejati javno, transparentno in odgovorno. Za starše in otroke se ne bo nič spremenilo, vse dejavnosti bodo nemoteno potekale naprej.«

Župan: Ne moremo financirati tekmovanja odraslih

Vidmar naj tudi ne bi spoštoval dogovora, ki predvideva, da vse najemne pogodbe podpiše tudi župan, v kraju pa so mnogi opozarjali na to, da je odločal tako o upravljanju objektov kot delovanju društva zgolj on. Vidmar na te očitke odgovarja, da so storili ogromno dobrega in da lahko tudi gre, če je taka volja. Vsekakor pa ocenjuje, da bi »izguba« nekaj deset tisoč evrov, ki so jih dobili iz upravljanja športnega parka, ogrozila tekmovanje NK Šenčur v članski drugi ligi. Župan Kozjek na to odgovarja, da posredno financiranje katerega koli športa ni mogoče in da mora občina zagotavljati objekte in denar za mladino, ne za tekmovanja odraslih.