Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 2.liga

Crotone - Trapani
1, 0
Tekmovanje v drugi italijanski ligi se bliža polovici, po 19 krogih pa je v vodstvu Crotone, ki že večino sezone igra dobro in je vselej pri vrhu lestvice. V 19 krogih je doživel le dva poraza, zmagal pa 12-krat, predvsem pa je blestel na domačem terenu, kjer je v devetih tekmah osemkrat zmagal in enkrat remiziral. Prav gotovo so tudi danes cilj domačih vse tri točke, s katerimi bi ohranili vodilni položaj, a v ligi, kjer zadetkov ni na pretek, ti jo nasprotnik hitro zagode. Trapani je izgubil manj kot tretjino tekem, zato bi znal presenetiti in priti do točke, več pa težko.

Košarka - ABA liga

Sutjeska - Union Olimpija
2
Stava na Olimpijo se vedno zdi tvegana, sploh kadar so Ljubljančani favoriti, saj niso konstantni v svojih predstavah in nikoli ne veš, v kakšni izdaji se bodo predstavili tokrat. A glede na situacijo v ligi, je tole za zmaje ena najpomembnejših tekem, ki je nikakor ne smejo izgubiti, če ne želijo končati pri dnu lestvice. S Sutjesko, ki je na papirju najslabša ekipa lige, so se opekli že v prvem delu tekmovanja, ko so ji dovolili slaviti v Stožicah, zato danes ne gre pričakovati podcenjevanja, temveč zelo motivirane košarkarje Olimpije, ki po dveh zaporednih zmagah preprosto morajo zmagati tudi tokrat, pa četudi le za točko.

Košarka - Španija - 1. liga

Gipuzkoa Baske - Laboral Vitoria
2
Gipuzkoa je prikovana na zadnje mesto na lestvici španske lige, v prejšnjem krogu pa je prišla šele do prve letošnje zmage. A premagati Iberostar ni enako, kot se kosati z evroligašem. Laboral Vitoria ima dovolj izkušen in kvalitete, da se ne bo pustila premagati, saj nujno potrebuje vsako zmago, da ohrani 4. mesto, kar je glavni cilj pred končnico.

Košarka - Italija - 1.liga

Scavolini - Milano
2
Scavolini je v zadnjih dveh krogih dvakrat zmagal in se uspel odlepiti od zadnjega mesta, tokrat pa bo serija zmag na težki preizkušnji, saj v goste prihaja najbogatejša in najmočnejša ekipa na Apeninskem polotoku. Milano je sicer v DP letos že trikrat izgubil, a po izpadu iz evrolige se bo lahko povsem posvetil domači sceni, kjer vsaj do finala ne bi smel imeti večje konkurence. Pogled na zadnje medsebojne tekme, ko je Milano Scavolini premagoval z ogromno razliko (84:61, 96:61, 95:64, 94:73, 93:65), prav tako ni spodbuden za moštvo iz Pesara, ki ima verjetno že Armanijev kompleks.