PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Krka-Tajfun Šentjur
1
Krki sta čez vikend zvestobo obljubila Rebec in Boban Tomić, s čimer so Dolenjci napovedali kandidaturo za naslov državnih prvakov, predvsem pa bo zdaj zelo razbremenjen Matej Rojc. Po dveh velikih zmagah naj bi se slačilnica dokončno povezala v celoto, kar bo pred obiskom državnih prvakov seveda še kako pomembno.

Košarka - Španija - 1. liga

Gran Canaria-Unicaja
1
Na zunanjih položajih je Unicaja za odtenek boljša, medtem ko so "kanarci" pod obročem nekoliko močnejši in bi na domačem terenu morali izkoristiti svojo priložnost. Pa še to - pri Andaluzijcih je evropsko tekmovanje zagotovo terjalo večji davek.

Košarka - Španija - 1. liga

Fuenlabrada-Estudiantes/+7,5/
2
Domači se borijo za mesto v pokalu, gostje v krčeviti bitki za obstanek. Glede na to, da gre za lokalni mestni derbi, dajem prednost gostom oziroma menim, da bodo ponujeno razliko uspeli "pokriti". potem ko so iz Bilbaa odšli z zelo pomembno zmago.

Smučanje - Madonna di Campiglio - Slalom(M)

Neureuther F.-Thaler P.
1
Felixa bi vzel v paru proti kateremu koli tekmovalcu, ki se ne piše Hirscher ali Kristoffersen. Nemec je lani tu zmagal, na edinem letošnjem slalomu v Val d'Iseru pa bil tretji, debelo sekundo pred Thalerjem.

Smučanje - Madonna di Campiglio - Slalom(M)

Chodounsky D.-Moelgg Manf.
1
Uvrstitev Chodounskya pod oder za zmagovalce na prvi tekmi se mi ne zdi naključje. Že v prvi vožnji je s štartno številko 24 prišel na 6. mesto, zametke občutka za hitro vijuganje med količki pa nekajkrat pokazal tudi že lani. Z Moelggom bosta imela verjetno dokaj podobno štartno številko, a če odštejemo vse faktorje (vreme, napaka na progi, slabe nastavitve), na katere ni moč vplivati, je Američan trenutno vsekakor hitrejši.