Sušena pljuča so naravni priboljški, ki jih imajo psi zelo radi. Posebno primerni so za pse, ki so na dieti, saj pljuča nimajo hranilne vrednosti in so brez kalorij.

Goveja ali telečja pljuča položimo v večjo posodo, dodamo hladno vodo, zavremo in kuhamo približno pol ure. Pljuča odcedimo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajena narežemo na en centimeter do centimeter in pol široke rezine, ki jih nato drugo zraven druge razdelimo v pekač, podložen s peki papirjem. Pečico ogrejemo na 150 stopinj Celzija, vklopimo program za kroženje zraka ter rezine sušimo uro in pol. Zmanjšamo na 100 stopinj Celzija, po potrebi zamenjamo peki papir, obrnemo rezine in jih sušimo še dve do tri ure. Vrata pečice lahko pustimo rahlo odprta, da se vlaga ob sušenju hitreje izloča. Pljuča so gotova takrat, ko so popolnoma suha in trda.

Priboljške shranite v papirnato vrečko, ne plastično embalažo

Priboljške vedno shranjujte v papirni vrečki ali mrežici, nikoli v plastični embalaži ali embalaži s pokrovom. Posušena pljuča lahko uporabljate v obliki rezin, da se pes zamoti z grizenjem, ali jih narežete na manjše koščke in jih uporabljate kot priboljške pri šolanju. V tem primeru rezine sušite le toliko časa, da se bodo posušene lahko rezale na manjše koščke. Sušena pljuča so brez vonja, se ne lepijo in so primerna za nošenje v žepih oblačil.

Na enak način lahko sušite tudi drugo goveje meso ali drobovino (jetra, srce), a prekuhavanje ni potrebno, če nimate časa, da bi pasje priboljške pripravili sami, pa se še vedno lahko odločite za katero od poslastic v široki ponudbi pasjih delikatesnih izdelkov.

Alfakan Telefon: 070 853 113

E-pošta: info@alfakan.si

www.alfakan.si

www.facebook.com/alfakan.slo

instagram: #alfakan