Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Manch City
0
Derbi 17. kroga angleškega prvenstva zagotovo predstavlja tekma med drugouvrščenim Arsenalom in tretjeuvrščenim Manchester Cityjem. Obe moštvi imata kar nekaj težav s poškodbami svojih nogometašev, a kljub temu nizata zmage. Zaradi prednosti domačega igrišča in boljšega položaja na lestvici stavnice v vlogo rahlega favorita postavljajo topničarje, a remi še zdaleč ne bi predstavljal presenečenja.

Nogomet - Grčija - 1.liga

AEK Atene - Levadiakos
1
Tako AEK kot Levadiakos sta v zadnjem obdobju v dobri formi, saj so Atenčani na zadnjih šestih tekmah nanizali pet zmag, njihov današnji nasprotnik pa eno manj. Domačini se sicer s Panathinaikosom borijo za drugo mesto, medtem ko je Levadiakos šele sedmi. Gosti se ne morejo pohvaliti niti z ugodno gol razliko, saj so do sedaj prejeli 15 zadetkov, nasprotnikom pa jih zabili le 12.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Osmanlispor - Bešiktaš
2
Osmanlispor je nadvse zanimivo moštvo, saj je eno redkih, ki je na domačem terenu doseglo občutno manj zmag doma (eno samo) kot v gosteh (štiri). Drugouvrščenemu Bešiktaš je povrhu proti Osmanlisporu dobil zadnje tri tekme (4:1, 3:0, 3:0), kar je še razlog več, da se danes lahko nadeja vseh treh točk.

Košarka - ZDA - NBA

Chicago - Brooklyn
1
Košarkarji Chicaga so po štirih zaporednih zmagah izgubili zadnji dve tekmi. Od njih je bil boljši tako Detroit kot New York. A krivulja bikov se bržkone utegne dvigniti že danes, ko se bodo pomerili proti skromni ekipi Brooklyna. Slednja je na 27 tekmah vpisala zgolj sedem zmag, od nje pa so v ligi slabši zgolj še Philadelphia 76'ers in Los Angeles Lakers.