Praznični pripomočki

Ne glede na to, ali boste praznično vzdušje ustvarjali doma ali pa morda na delovnem mestu, vsekakor poskrbite, da boste imeli prave rekvizite. Bleščeče okrasje je le uvod, če pa se še malo bolj potrudite, bodo prostori zasijali v prekrasnem ozračju. Izobesite božične nogavice, poskrbite, da boste imeli dovolj božičnih kap za vse, svoje mesto na zidu pa naj najde vsaj ena podoba Božička.

Božično drevesce

Božično drevesce je seveda najbolj klasičen simbol božičnih praznikov, ki nikakor ne sme manjkati. V pisarni verjetno ne boste postavljali ogromne jelke, vsekakor pa si lahko omislite majhno plastično drevesce, ki bo poskrbelo za pravo vzdušje in nudilo dom morebitnim darilom. Doma, v krogu družine, pa le poskrbite, da si bo simbol praznikov zaslužil svoje ime! Ne glede na to, ali bo vaše drevesce pravo in vas bo s svojim vonjem še bolj zazibalo v pravo praznično vzdušje, ali pa ste ekološko zavedni in imate doma plastično drevesce – postavljanje in krašenje drevesca je pravi dogodek za vse. Zberite družino, povabite prijatelje in uživajte v prihajajočih praznikih kot takrat, ko ste bili še otroci!

Praznične voščilnice

Kdaj ste nazadnje komu poslali praznično voščilnico? Verjetno je od tega že kaj nekaj let, kajne? V zadnjem času se namreč vse bolj uveljavljajo elektronske voščilnice in voščila po SMS-sporočilih – pa vendar se boste verjetno strinjali, da tem voščilom manjka duše, kajne? Se še spominjate, kako ste kot otroci opazovali starše pri pisanju božičnih voščilnic? In kako z veseljem ste jih prejemali? Ponovno obudite božično vzdušje starih časov in letos ponovno pošljite tradicionalne voščilnice. Ne bo vam vzelo veliko časa, le nekaj iskrenih misli in dobre volje, zagotovo pa boste polepšali dan vsem, ki jim boste poslali voščilnico!

Prave božične vonjave

Pravi božični vonji vam bodo zagotovo pričarali božično vzdušje, prav takšno, kot se ga morda spomnite iz otroštva. Za tradicionalni vonj praznikov bo zagotovo poskrbelo že božično drevesce, nikar pa ne pozabite še na druge čudovite dišave, s katerimi boste ustvarili pravo ozračje. Odlična ideja je uparilnik eteričnih olj, ki ga uporabljate tudi sicer, le da tokrat izberite bolj prazničen vonj. Poskusite denimo s cimetom, pomarančo ali drugimi začimbnimi mešanicami.

Prazničnih vonjev pa ni treba ustvarjati le umetno – poskrbite, da se bodo pri vas doma znašli kar sami od sebe! Lotite se peke božičnih piškotov; odlično se boste zabavali, že sama peka bo poskrbela za odlično vzdušje, poleg tega pa bo vsa hiša dišala po praznikih. Povabite družino in prijatelje in se zabavajte skupaj. Še en odličen način za čudovit praznični vonj v vaši dnevni sobi: kuhano vino. Tradicionalna pijača mrzlih mesecev bo zagotovo obudila praznično vzdušje.

Najdite čas za svoje najdražje

Praznični čas je odlična priložnost za druženje s svojimi najbližjimi pa tudi tistimi, ki so vam pri srcu, pa zanje že dolgo niste našli časa. December je že tako poln različnih družabnih obveznosti, a vseeno poskrbite, da ne boste zavrnili nobenega vabila in da boste našli dovolj časa za vse svoje najdražje. Ne nazadnje je praznični čas namenjen ravno preživljanju časa s tistimi, ki jih imate najrajši!

Vir: www.dormeo.net