Sir Elton John je svoje oboževalce pozval, naj raje ne pridejo na koncert, kot pa da bi plačali za vstopnico več kot 122 evrov, kar je najvišja cena vstopnice za njegove koncerte v letu 2016. »Raje imam prazne sedeže v dvorani, kot pa da podpiram preprodajalce,« je dejal za BBC. Kljub temu da so njegovi koncerti za prihodnje leto razprodani, se na spletnih straneh za prodajo vstopnic pojavljajo vstopnice po ceni tudi do 400 evrov. Preprodajalci namreč ob začetku prodaje na portalih s posebnimi računalniškimi programi v nekaj sekundah kupijo tisoče vstopnic po uradni ceni, nato pa jih na istih portalih prodajajo po višji ceni. Poleg Eltona Johna so glas proti preprodajalcem dvignili tudi drugi glasbeniki. Skupina Coldplay je objavila javno pismo, ki poziva britansko vlado, naj regulira prodajo vstopnic. Prepričani so, da je to izkoriščanje celotne glasbene industrije in ropanje oboževalcev. Eltona Johna so podprli tudi Noel Gallagher, Radiohead in Blur, ki so v skupni izjavi dejali, da je »nevzdržno, da je desettisoče oboževalcev oropanih zaradi preprodajalcev«. Bivši pevec Oasis je celo prepričan, da se bo to nadaljevalo, dokler bo zakonito preprodajati vstopnice po višji ceni z izgovorom, da je to zakon ponudbe in povpraševanja. Zato je prepričan, da mora to urediti vlada. Poleg vstopnic za koncerte naj bi preučili tudi preprodajo vstopnic za športne dogodke.

Manekenka Bar Refaeli utajila davke

etos izraelska manekenka Bar Refaeli res razburja javnost. Najprej je o njeni septembrski poroki z bogatašem Adijem Ezro razpravljala izraelska vlada, saj naj bi zaradi poroke zaprli zračni prostor nad dogodkom, kar je izredno razburilo obrambnega ministra. Zdaj pa so manekenko v Izraelu aretirali zaradi suma utaje davkov. Osumljena je, da ni prijavila nekaj milijonov dolarjev dohodkov, ki jih je zaslužila v tujini, in nekaj deset tisoč dolarjev, ki jih je pridobila kot ugodnosti za zvezdnike, denimo avtomobila range rover in lexus. Po nekajurnem zaslišanju so jo izpustili proti varščini v višini 193.000 dolarjev. Poleg tega mora, če želi zapustiti Izrael, za to prositi sodišče in plačati depozit v višini 64.000 dolarjev, enako vsoto depozita pa mora položiti tudi njen porok. Poleg manekenke davčni inšpektorji preiskujejo tudi njeno mamo Tzipi, saj je skušala prikriti, da njena hči živi v Izraelu. Po izraelskih zakonih so namreč Izraelci, ki ne živijo v domovini, opravičeni plačevanja davka za denar, ki so ga zaslužili v tujini. Ne glede na to, da Izraelci Bar Refaeli slavijo kot svoj globalno najprepoznavnejši obraz, so ji zamerili, da se je kot najstnica za dve leti poročila z mnogo starejšim moškim, da bi se izognila obveznemu služenju vojaškega roka.

Soba za trampolin v hiši Billa Gatesa

Bill Gates je svojo hišo, imenovano Xanadu 2.0, gradil sedem let, kar ga je stalo 63 milijonov dolarjev. Zdaj je velikanska posest vredna dvakrat več. Gates vsako leto za hišo plača okoli milijon dolarjev davka na nepremičnine. V zvezi s hišo po medmrežju kroži nekaj zanimivih in bizarnih podatkov. Za gradnjo so denimo potrebovali pol milijona debel, saj je vsa hiša lesena. Gates se je zaljubil v javor ob dovozu na posest in zdaj drevo nadzoruje poseben računalniški sistem. Na posesti je umeten potoček, ki ga oskrbujejo z ribami. Ker hiša stoji ob obali jezera Washington, so pesek za plažo pripeljali s Karibskih otokov. Seveda ni treba posebej poudarjati, da je hiša visokotehnološka. Notranji in zunanji bazen je zgrajen v posebnem poslopju, znamenit pa je po tem, da ima podvodni glasbeni sistem. V hiši je posebna soba za trampolin, ki ima šest metrov visok strop. Samo prostori za rekreacijo merijo 250 kvadratnih metrov in imajo žensko in moško garderobo s savno ter masažnimi kadmi. Sicer je v hiši 24 kopalnic, od tega deset s kopalno kadjo. Jedilnica je dovolj velika za večerjo s 150 gosti, v hiši pa je šest kuhinj v različnih delih hiše, tako da osebje lahko vedno poskrbi za prebivalce. Posebnost hiše je tudi 200 kvadratov velika knjižnica, v kateri je med drugim shranjen 30 milijonov dolarjev vreden rokopis Codex Leicester Leonarda da Vincija.

Kdo zasluži več: David ali Victoria?

David in Victoria Beckham sta brez dvoma blagovna znamka, vprašanje pa je, kdo od njiju več prispeva v družinski proračun. Izkazalo se je, da je lani Victoria prehitela Davida, vsaj po neto zaslužku. Njeno podjetje Victoria Beckham Ltd. je v enem letu zvišalo prihodek z osmih na 34 milijonov evrov, medtem ko je podjetje, ki skrbi za Davidove sponzorske in marketinške posle, zaslužilo 23 milijonov evrov. Toda par se mora še vedno zanašati na Davidove dohodke, saj je Victoriino podjetje imelo izgubo, Davidovo pa ne, tako da je bivši nogometni zvezdnik v žep pospravil 17 milijonov evrov zaslužka. A to ne pomeni, da ne bo Victoria že prihodnje leto s svojim hitrorastočim podjetjem tudi zaslužila. S tem je utišala kritike, ki njenemu izletu v modo niso pripisovali veliko možnosti za uspeh. Modno podjetje je ustanovila leta 2008, zdaj je v njem sto zaposlenih, trgovine ima v Londonu, Hongkongu, ZDA in na Bližnjem vzhodu, v zadnjih petih letih pa je podjetje zraslo za 2900 odstotkov. Leta 2011 je dobila nagrado za modno znamko leta, lani pa za menedžerko leta. Victoria Beckham je z modo že zaslužila več kot s pevsko kariero pri Spice Girls in je odličen primer tega, kako oplemenititi svojo slavo. Kaj lahko se zgodi, da bo v prihodnosti preživljala tudi svojega slavnega moža.