Kar šest končnih odločitev v boju za točke svetovnega pokala čaka konec tedna najboljše alpske smučarje sveta. Ženske se bodo danes merile na prvi od kar štirih alpskih kombinacij v sezoni, svoje znanje pa bodo kazale v Savojskih Alpah. Dva dneva se bodo merile v Val d'Iseru, v nedeljo pa se bodo preselile v bližnji Couchevel. Še krajša selitev v nedeljo čaka moške, ki se bodo po današnjem superveleslalomu in jutrišnjem smuku v Val Gardeni zadnji dan v tednu merili na veleslalomski dolomitski klasiki v bližnji Alti Badi, na katerem bo Žan Kranjec branil 12. mesto iz Val d'Isera.

Danes bo na delu osem slovenskih alpskih smučarjev. V Val d'Iseru bodo nastopile Ana Bucik, Maruša Ferk, Ilka Štuhec in Vanja Brodnik, v Val Gardeni pa se bodo preizkusili Boštjan Kline, Martin Čater, Miha Hrobat in Andrej Šporn. Med znanimi slovenskimi imeni na tekmah svetovnega pokala se je znašel Miha Hrobat, ki je ognjeni krst v svetovnem pokalu dočakal marca v Meribelu, kjer je imel pravico nastopa na finalu svetovnega pokala kot svetovni mladinski superveleslalomski prvak. Tedaj je Hrobat startal zelo odločno, pomanjkanje izkušenj pa je bilo krivo za odstop.

Slovenski alpski smučarji na treningih niso blesteli. Med najboljšo trideseterico se je dvakrat uvrstil le Boštjan Kline (bil je 25. in 27.), sicer pa so bili Slovenci v ozadju. Najbolj med vsemi jo je z grdim padcem skupil Rok Perko, ki je v preteklosti prav v Val Gardeni dosegel svoj največji uspeh. Pred tremi leti je namreč na valgardenski smukaški klasiki presenetil z drugim mestom. Na ženskih treningih smuka je nase opozorila Maruša Ferk, ki je z 19. časom dokazala, da kljub enoletni odsotnosti z belih strmin nima strahu pred hitrostjo. Včeraj je Ilka Štuhec dosegla 17. čas, medtem ko je bila najhitrejša prva favoritka Lindsey Vonn. Le Švicarka Lara Gut in Tina Weirather iz Liechtensteina sta se približali Američanki na manj kot sekundo zaostanka.