Zdravstveno zdesetkana Union Olimpija je v Oldenburgu izpolnila prvi zastavljen cilj v sezoni. Na zadnji odločilni tekmi predtekmovalnega dela so Ljubljančani ugnali nemško moštvo s 77:75 (22:15, 45:30, 64:56, Zagorac 23, Lešić 18, Wright 14, Nikolić 10, Hrovat, Mahkovic in Zakis po 4; Qvale 17) in se uvrstili v drugi del evropskega pokala, kjer jih čakajo dolga potovanja. V skupini M bodo namreč tekmeci zmajev Unics iz Kazana, Nižni Novgorod ter iz evroligaške skupine D Maccabi Tel Aviv ali Darušafaka.

»Klemnu sem že poslal SMS, naj tokrat ne igra,« se je na zadnjem treningu v Stožicah pred odhodom v Oldenburg šalil Mitja Nikolić, a na koncu se je izkazalo, da Prepelič proti Ljubljančanom zares ni nastopil. To je bila za trenerja Gašperja Potočnika seveda dobra novica, saj je bil slovenski reprezentant v zadnjem času v odlični formi. Bržčas ga je hotel trener Oldenburga Mladen Drijenčić spočiti, saj je bilo njegovo moštvo že uvrščeno v drugi del evropskega pokala, kot tudi srbskega košarkarja Nemanjo Aleksandrova.

Zmaji so v Nemčiji prikazali zrelo predstavo in kljub pritisku zmage, ki je bila zaradi uspeha Nanterra proti Bonnu nujna, večji del tekme nadzirali potek dogajanja na parketu. V prvem delu sta za to skrbela Saša Zagorac in Zack Wright, v drugem Sava Lešić in Mitja Nikolić. Olimpija je še sredi zadnje četrtine vodila z 10 točkami naskoka, a po njeni stari navadi obračun pripeljala v izenačeno končnico. Kapetan Saša Zagorac je zadel prosta meta za 77:75, Oldenburg pa na začudenje domačih navijačev v zadnjem napadu sploh ni poskušal z metom za zmago. Poteza je bila seveda dogovorjena, saj se je nemško moštvo s četrtim mestom v skupini izognilo mukotrpnima potovanjema v oddaljena ruska mesta in si v drugem delu zagotovilo tekme z logistično veliko bolje dostopnimi tekmeci. »Znova smo v zaključku storili napake, zaradi katerih smo skoraj izgubili. Napredovanje je pomembno zaradi mladih igralcev, ki bodo igrali dodatne težke tekme, kar je za njihov razvoj dobrodošlo,« je po zmagi povedal Gašper Potočnik.

Preostala izida 10., zadnjega kroga v skupini A: Bonn – Nanterre 86:95 (Clarke 21; Riley 26), Bilbao – Trento 104:91 (Hannah 21, Begić 12; Sutton 20), vrstni red: 1. Bilbao 8-2, 2. Trento 7-3, 3. Olimpija 5-5, 4. Oldenburg 4-6, 5. Nanterre 4-6, 6. Bonn 2-8.