Marijan Pušnik ni bil edini Korošec na čelu ljubljanskega kluba, ki je vodil v državnem prvenstvu. Takšen je še Bogdan Kotnik pri odbojkarjih ACH Volley, ki prav tako ni trdno v sedlu. Zaradi slabših rezultatov v ligi prvakov, kjer je ACH povsem nekonkurenčen, so v klubu razmišljali o njegovi zamenjavi, toda Kotnik za zdaj ostaja trener. »Statistično je malo verjetno, da bi v enem tednu v Ljubljani zamenjali dva Korošca, ki sta na prvem mestu na lestvici. Verjetno se še nikoli ni zgodilo kaj takšnega,« se je pošalil Bogdan Kotnik. Pred naslednjim obračunom v ligi prvakov je optimističen: »Smo v takšnem položaju, da nas na drugi tekmi proti Gdansku zanima predvsem napredek v igri.«

Kaj drugega niti ni mogoče, saj je kakovostna razlika med moštvoma prevelika, kar se je potrdilo že pred dvema tednoma v dvorani Stožice, kjer je Gdansk slavil s 3:0. »Trenutno plačujemo dolgove prejšnjih sezon. Vedeli smo, da nimamo ekipe, ki bi lahko premagala Modeno ali Gdansk. Naša realnost je boj z Vojvodino za tretje mesto. Kdor misli drugače, ni realen, kar pa ne pomeni, da bomo v Gdansku že pred tekmo izobesili belo zastavo,« je povedal kapetan ljubljanske zasedbe Andrej Flajs.

Po vsej verjetnosti bo ACH Volley klonil še četrtič letos med evropsko elito. Ljubljančani lahko upajo le na kakšen osvojeni niz. »Še vedno mislim, da je Gdansk primeren, da se mu vzame vsaj niz. Jasno je, da je velik favorit, toda če popravimo igro iz Ljubljene, smo lahko nevarni,« je ocenil bloker Jan Kozamernik, ki je edini slovenski reprezentant v vrstah državnega prvaka. Zanj je to verjetno zadnja sezona v Sloveniji, saj ga bogatejši tuji klubi spremljajo že nekaj časa.

Kako močan je Gdansk, pove podatek, da na prvi medsebojni tekmi v Ljubljani sploh ni zaigral Murhpy Troy. Gre za enega najboljših igralcev poljske ekipe, na zadnjih dveh prvenstvih partijah je bil celo prvi strelec (29 in 32). V primeru zmage bi se Gdansk že skoraj zagotovo uvrstil v izločilne boje lige prvakov.