Hotel Šport na Pokljuki je na dražbi na celjskem sodišču pred dobrim mesecem kupilo podjetje Astraea investicije ena iz Maribora, katerega lastnik je Jože Kojc. Izklicna cena je znašala 646.000 evrov, končna cena pa je bila po zaslugi treh dražiteljev kar za sto tisočakov višja. Kupnino bo mariborsko podjetje lahko poravnalo šele v prihodnjih dneh, saj je kranjsko okrožno sodišče po besedah stečajnega upravitelja hotela Milorada Vidovića soglasje k prodaji izdalo šele včeraj.

Sodišča sicer za izdajo omenjenih soglasij po besedah Vidovića nimajo rokov, a če gre vse gladko, jih lahko izdajo že v nekaj dneh. Pri pokljuškem hotelu se je po naših informacijah nekoliko zataknilo. Kot smo izvedeli, naj bi lastniki sosednjega zemljišča poskušali prodajo hotela preprečiti z argumentom, da del hotela leži na njihovem zemljišču. Zelena luč sodišča naj bi po temeljitem preverjanju pri pristojnih službah to obtožbo ovrgla. »Vse je čisto,« zagotavlja stečajni upravitelj.

Soglasje sodišča je v zadnjih dneh nestrpno pričakoval novi lastnik hotela, ki je želel čim prej poravnati kupnino in načrtovati prenovo, v katero namerava vložiti okoli 700.000 evrov. Hotel želi preurediti tako, da ga bodo športniki uporabljali za višinske priprave, nova ureditev naj bi ustrezala tudi družinskim oddihom, zagotavlja Kojc. Hotel, ki sicer obratuje vse leto, bo tako predvidoma od junija dalje, ko naj bi se obnova začela, tri mesece zaprt, je še dodal.

Za sodelovanje se je novi lastnik že dogovarjal z dosedanjo najemnico hotela Tino Gjud iz Zavoda TI. Oba sta potrdila, da sta naklonjena nadaljnjemu sodelovanju, a se bosta o podrobnostih dogovorila, ko bodo postopki prodaje zaključeni. pe