Kot so danes sporočili iz Jaguarja, ki je že vse od leta 2008 v lasti indijskega koncerna Tata, bodo v sezoni 2016/2017 v formuli E nadomestil odhajajoče moštvo Trulli. »Elektirčna vozila bodo v prihodnosti z gotovostjo igrala veliko vlogo v podjetju Jaguar Land Rover. Formula E je zato idealna priložnost za nadaljnji razvoj električne tehnologije,« je odločitev podjetja pojasnil vodja inženirskega oddelka pri JLR Group, Nick Rogers.

»V naslednjih desetih letih bomo v avtomobilski industriji videli več sprememb kot v preteklih tridesetih. Verjamemo, da je prihodnost v elektrifikaciji,« je na novinarski konferenci v Londonu še pristavil Rogers.

Pri razvoju dirkalnika se bo Jaguar med drugim po pomoč zatekel tudi k enemu vodilnih moštev v formuli 1 Williamsu, ki bo tehnični partner novoustanovljene ekipe, pomagal pa bo tudi pri razvoju hibridnega serijskega modela C-X75.

Jaguar je sicer le eden izmed številnih avtomobilskih proizvajalcev, ki so se odločili za vstop v atraktivno formulo E. Slednja je svoj debi doživela leta 2014 in slovi po dirkah organiziranih po mestih središčih Pekinga, Berlina, Moskve, Pariza in Londona.

»Jaguar je znamka z bogato dirkaško tradicijo. Njegov vstop v formulo E in vrnitev na globalno sceno avto-moto športa pomeni ogromno podporo našemu prvenstvu in zmožnosti, da vplivamo na razvoj električnih avtomobilov,« pa je po Audiju, Renaultu, Citroenu in indijski Mahindri prihod novinca pozdravil izvršni direktor tekmovanja Alejandro Agag.