PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Malaga-Mirandes
0,2
Mnogi se verjetno sprašujejo, zakaj ima ekipa, ki je recimo letos na Bernabeu remizirala, tako visoko kvoto proti moštvu, ki sodi na sredino razpredelnice v Segundi Division. Odgovor je ponudila prva tekma tega obračuna v pokalu 3. decembra, ko je Mirandes doma zmagal z 2:1, sedaj pa bodo v (za njih do sedaj) tekmi leta skušali prednost zadržati in se uvrstiti med osem najboljših. Pri domačih od glavnih sil še vedno manjkajo Kameni, Welington, Duda in Cop, se bo pa za nocojšnji obračun vrnil vsaj Camacho. Malagi je trenutno pokal res odveč, saj so v Primeri tik nad rdečo cono, ki v naslednji sezoni prinaša igranje v drugem rangu, zato se ne bi čudil, če bi tule remizirali in izpadli.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

EWE Oldenburg-Union Olimpija
1
Žal dvomim v še eno odlično predstavo zmajev na tujem. Manjkala bosta Mesiček in Lapornik, velike težave pa imata še Zakis in Mahkovic. Bom vseeno optimističen in napovedujem napredovanje! Poraz Olimpije in zmaga odpisanega Bonna, ki bo vozovnico za drugi del tekmovanja odvzela Nanterru.

Košarka - Mednarodni - Evropski pokal

Krka-Maccabi Rishon
2
Izraelska ekipa se je za napredovanje borila v precej bolj težki skupini, kot Krka. Ob Kalevu, Eniseyuin Lukoilu so zasedli celo prvo mesto, še bolj pa je Dolenjce lahko strah dejstva, da je Maccabi vse tri tekme v gosteh dobil z vsaj 7 točkami razlike! V ekipi so štirje Američani plus še dva, ki so ju naturalizirali, njihova kakovost pa očitno ni vprašljiva, če imajo po desetih tekmah v izraelski ligi razmerje 8-2 in so na drugem mestu. Naš predstavnik je proti Crveni Zvezdi in Budućnosti pokazal solidno igro, a tokrat se bo potrebno zares zelo izkazati, če želijo do zmage.

Nogomet - Mednarodni klubi - Klubsko SP

Hiroshima-River Plate
2
Za Hirošimo po dveh zmagah, v katerih so zabili 5 golov, čaka test realnosti. V decembru so odigrali že štiri tekme, zadnji dve proti Aucklandu in Mazembeju, za vstop v finale svetovnega superpokala pa se jim bo zoperstavil južnoameriški prvak River Plate. Argentinska ekipa je lahko dolgo počivala, se ustrezno pripravila, kajti na Japonsko so prileteli že prejšnji teden. Glavno orožje Riverja so Javier Saviola, Sebastian Driussi in Lucho Gonzalez, sicer pa so se letos na japonskem že veselili ene lovorike, ko so avgusta premagali japonske prvake Gambo Osako (3:0).

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Telekom Bonn-Nanterre
1
Za konec dodajam le še par, o katerem sem pisal že zgoraj. Verjamem, da se bodo igralci Bonna pošteno borili do konca in s tem pomagali Olimpiji. Če bo Športna Loterija ponudila hendikep, predlagam, da raje poskusite s tisto opcijo, ker je le nekoliko bolj varna...