Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - Pokal

Inter - Cagliari
1
Cagliariju v zadnjem obdobju ne gre slabo in je na zadnjih sedmih tekmah nanizal štiri zmage, dva remija in poraz. A pozabiti ne gre niti, da moštvo igra v drugi ligi, danes pa mu bo nasproti stala vodilna ekipa italijanskega prvenstva. Če bodo Milančani tekmo vzeli resno, dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti.

Nogomet - Nemčija - Pokal

Bayern (M) - Darmstadt 98
1
Cilj Bayerna je tudi letos osvojiti tako prvenstvo kot pokal, zato govora o podcenjevanju ne bi smelo biti. Zmaga Darmstadta bi pomenila svojevrstno senzacijo, kajti ekipa je v slabi formi, povrhu pa je zadnji dvoboj z nemškimi prvaki izgubila z visokih 0:3.

Nogomet - Španija - Pokal

Deportivo - Llagostera
1
Deportivo v letošnji sezoni ne pozna prav veliko porazov. Da moštvo igra izvrstno, pove že podatek, da je na zadnjih devetnajstih tekmah izgubilo le dvakrat. Nogometaši iz La Corune so svojo kakovost nenazadnje potrdili tudi na sobotni prvenstveni tekmi, ko so na Camp Nouu zaostajali že z 0:2, a se vrnili in iztržili dragoceno točko. Drugoligaš Llaagostera je od aktualnih španskih prvakov za kar nekaj razredov slabše moštvo, zato težav gostiteljev ne gre pričakovati.

Košarka - ZDA - NBA

Sacramento - Houston
2
Sacramento in Houston sodita med najbolj napadalne ekipi v ligi, zato bodo gledalci na tekmi bržkone videli veliko košev, manj pozornosti pa bo namenjene igri v obrambi. Statistika sicer daje prednost raketam, ki so dobile zadnjih sedem medsebojnih tekem. Pri gostih je pod vprašajem sicer nastop Dwighta Howarda, ki bi soigralcem pri zaustavljanju DeMarcusa Cousinsa pod košem prišel še kako prav.