Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Leicester - Chelsea
1, 0
Leicester poraza ne pozna že 9 tekem in v primeru današnje zmage bi sam zavzel prvo mesto na lestvici, če bo remiziral pa ga bo delil z Arsenalom. Verjetno se bo zgodil eden od omenjenih scenarijev, saj moštvo Claudia Ranierija kaže precej boljše predstave kot letos neprepoznavni Chelsea, ki se muči iz tekme v tekmo in tudi kadar zmaga, ne deluje najbolj prepričljivo. Joseja Mourinha sicer ne gre podcenjevati in bo verjetno pripravil posebno taktiko za Leicester, a ob razigranem napadu domačih in luknjasti obrambi Londončanov, bodo gostje težko računali na kaj več kot točko.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Bešiktaš - Galatasaray
0
Mestni derbi je za oba rivala zelo pomemben, predvsem pa si nihče ne sme privoščiti poraza. Bešiktaš hrepeni po zmagi, ki ga pelje nazaj na prvo mesto, točko pred Fenerbahče, Galatasaray pa bi tri točke potreboval še bolj, saj bi v primeru poraza za prvim mestom zaostajal že velikih 9 točk, kar bi povzročilo alarmno stanje v klubu. Domači so morda v nekoliko boljši formi, goste pa hrabri podatek, da so Bešiktaš premagali na zadnjih petih medsebojnih tekmah. V veliki želji obeh po zmagi bi se znal pripetiti ravno remi, ki bo na koncu za oboje vendarle bolj zadovoljiv od poraza.

Košarka - ZDA - NBA

Atlanta - Miami
1
Miami ima sicer pozitiven izkupiček 13 zmag in 9 porazov, a igra vročice za zdaj ne navdušuje. Včeraj so Dragić in druščina že močno viseli na tekmi proti Memphisu, ko jim je grozil še četrti zaporedni poraz, a so v zaključku tekme z izidom 11:0 uspeli čudežno obrniti izid v svojo korist in zmagati s 100:97. Kljub temu čaka strokovni štab moštva s Floride še precej dela, če želijo letos v končnici igrati pomembno vlogo. Že danes je na vrsti nov težak preizkus, dvoboj s konkurentom za najvišja mesta na Vzhodu, ki je v približno enaki nihajoči formi, zato bi znal biti odločilen faktor domačega terena, kjer je Atlanta v zadnjih letih težko premagljiva. Miami bo potreboval odličen večer vsaj dveh svojih zvezdnikov, če bo želel konkurirati za zmago, ki bi jo sicer nujno potreboval.

Košarka - ZDA - NBA

Chicago - Philadelphia
1
Philadelphia je ob Lakersih letos najslabša ekipa v ligi, ki je na dosedanjih 25 tekmah zmagala le enkrat, večinoma pa izgublja z visoko razliko. Še ena sezona je zavožena in verjetno bodo 76's do konca rednega dela le stežka obrnili voz na pravo pot, tako da kaj več kot 10 zmag najbrž ne bodo nabrali. Na gostovanju pri enem od boljših moštev v ligi, ki se bori za prvo mesto za Vzhodu, je presenečenje še toliko manj verjetno.

Košarka - Slovenija - Pokal

Helios Suns - U.Olimpija mladi
1
Mladinska ekipa Olimpije je prvo tekmo presenetljivo dobila s 77:74, ko je dobila Helios na napačni nogi. Domžalčani so bili takrat v kaotičnih razmerah, ki so se po menjavi trenerja nekoliko umirile. Poraz na prvi tekmi bo dobro opozorilo, da mladih zmajev ne gre preveč podcenjevati, zato bi morala precej bolj izkušena domžalska zasedba, ki premore tudi kar nekaj kvalitete, na povratni tekmi zmagati z visoko razliko in se pričakovano uvrstiti v naslednji krog pokala.