UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2016 že 10. leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. Tokratni nagradni sklad znaša 30.000 evrov. Najboljše podjetniške ideje bodo razglasili maja prihodnje leto.

Podjetniki lahko tudi letos tekmujejo v treh kategorijah: Optimist, ki je primerna za prijavitelje brez predhodnih podjetniških izkušenj, Navigator, ki je namenjena prijaviteljem s predhodnimi podjetniškimi izkušnjami in Rektorjeva nagrada, ki je namenjena podjetnikom in inovativnim idejam študentov, diplomantov, raziskovalcev in pedagoških delavcev Univerze na Primorskem.

Akcija se bo pričela januarja

V prvem delu natečaja bo potekalo zbiranje prijav, ocenjevanje podjetniških idej in osebne predstavitve prijaviteljev, nato bo strokovna komisija izbrala 15 najboljših podjetniških idej – finalistov, in sicer po pet iz vsake kategorije. Finalisti bodo nato marca in aprila pripravljali poslovni načrt in zagnali zagonsko podjetje. Avtorji najboljših poslovnih načrtov bodo prav tako nagrajeni na zaključnem dogodku, ki se bo odvil predvidoma konec maja.

Nagradni sklad natečaja znaša 30.000 evrov, in sicer bodo tudi letos nagrado podelili v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev ter enoleten brezplačen najem poslovnih prostorov v inkubatorju. Vsak zmagovalec v posamezni kategoriji bo tako prejel vavčer v protivrednosti 7000 evrov, pojasnjujejo v UIP in dodajajo, da bodo v kategoriji Rektorjeva nagrada z vavčerjema v vrednosti 4000 oziroma 2500 evrov nagradili tudi drugo- in tretjeuvrščenega, najboljša študentska podjetniška ideja pa bo ovrednotena z vavčerjem vrednim 1500 evrov.

Rok za oddajo prijav je 31. januar 2016. Prijavni obrazec in vse ostale pomembne informacije so objavljene na spletni strani www.uip.si.