Moštva v ligi ABA začenjajo drugo polovico rednega dela sezone. Pri Olimpiji si želijo dokazati, da se je mlado moštvo v prvem delu nekaj naučilo, zato pričakujejo boljše predstave. Drugače je pri Krki, ki je po uvodnih težavah prikazala dobre igre, zato v Novem mestu ne bi imeli nič proti, če bi v enakem ritmu nadaljevali še naprej.

Ljubljančane za začetek drugega dela čaka gostovanje v Skopju pri MZT, ki ga ne vodi več slovenski trener Aleš Pipan, saj je zaradi slabih rezultatov zapustil makedonsko prestolnico. Zmaji so med tednom zapravili možnost, da si že zagotovijo vozovnico za drugi del evropskega pokala, zato jih naslednji teden čaka odločilni obračun proti Oldenburgu. Trener Gašper Potočnik mora poskrbeti, da igralcem misli ne bodo odtavale na obračun v Nemčiji. Zanimivo bo videti, kako bo mlado moštvo odreagiralo na dejstvo, pred katerega jih je postavil Škofjeločan. »Izgovorov ne sme biti, tekmo preprosto moramo dobiti,« pravi Potočnik, ki se zaveda, da bo naloga vse prej kot lahka. »Makedonci bodo zelo motivirani, saj so pred kratkim zamenjali trenerja. Vsaka šok terapija nekaj prinese. Na zadnji tekmi domačega prvenstva so prikazali dobro igro.«

Precej težja naloga kot Olimpijo čaka Krko, saj bo v dvorani Leona Štuklja gostovala vodilna Budućnost. Potem ko so Novomeščani v ponedeljek namučili Crveno zvezdo, pričakujejo, da bodo podobno storili tudi proti črnogorskemu moštvu, le da po možnosti z drugačnim razpletom. »Naš cilj je, da damo vse od sebe in poskušamo z moštveno obrambo z Budućnostjo igrati enakovredno. Imamo težave, saj smo ena od redkih ekip, ki se med sezono ni okrepila, zdaj pa nas je zapustil še prvi organizator igre Dušan Katnić, tako da nam bo še težje. Ne smemo jokati, upam, da bodo igralci, ki bodo igrali, dali svoj maksimum in da bomo pripravili še en napeto tekmo z zelo močnim nasprotnikom,« pravi Krkin strateg Ivan Velić.

V ligi Telemach po nedeljski zmagi LTH Castings proti Šenčurju ni več neporaženega moštva. V 9. krogu bo na klopi Zlatoroga proti Elektri debitiral Aleš Pipan. Ostala para sta Helios – Lastovka in Šenčur – Hopsi.

Vse tri tekme se bodo danes začele ob 19. uri. Rogaška in LTH Castings bosta tekmo 9. kroga odigrala 23. decembra.