Televizijska postaja BBC je, kot smo včeraj že poročali, v svoji elitni oddaji raziskovalnega novinarstva Panorama razkrila, da je Sepp Blatter povezan s sto milijoni podkupnine za televizijske pravice, ki jih je v devetdesetih letih plačalo ameriško podjetje ISL. Zadevo zdaj preiskuje tudi FBI.

Sepp Blatter je očitno eden od največjih poražencev letošnjega leta. Ne le da je izgubil položaj enega najmočnejših ljudi na svetu – ruski predsednik Vladimir Putin je celo dejal, da bi ga morali predlagati za Nobelovo nagrado za mir –, izgubil je tudi svoje zdravje. Sredi novembra so namreč 79-letnega Švicarja za nekaj dni obdržali v bolnišnici zaradi »manjšega živčnega zloma in stresa«.

Nočitev od 600 evrov navzgor

Kako da ne, ko pa ga nenehno obtožujejo novih in novih korupcijskih dejanj. Tako so pred nekaj dnevi švicarski policisti že drugič letos izvedli aretacije v züriškem hotelu Baur au Lac, ki ga funkcionarji svetovne nogometne zveze uporabljajo za svoj domicil. Na internetu se je nemudoma pojavila šala na Blatterjev račun, češ da je na TripAdvisorju objavil slabo kritiko tega hotela s petimi zvezdicami, ker nočitev stane od 600 evrov navzgor in že dolga leta velja za najboljši hotel v Zürichu. »Hotel je odličen, vendar je velika verjetnost, da vas bodo, še preden pozajtrkujete, aretirali in odpeljali v Ameriko. Kar nekaj mojim prijateljem se je zgodilo tako,« je zapisano v parodiji, podpisani s SUSPENDEDSEP123.

Proti Seppu Blatterju so se obrnili tudi njegovi prijatelji. Tako ga je dolgoletni prijatelj in nekdanji dolgoletni ilustrator Fife Ole Andersen tožil za 220.000 evrov neizplačanih honorarjev in ga označil za »sebično svinjo, ki je dolga leta izrabljala ljudi«. Za nameček je Blatterja obtožil še, da nadleguje ženske. Kar se tiče njegovih žensk, ima rad mlajše. Precej mlajše. Letos poleti so španski tabloidi objavili, da je njegovo dekle 29-letna Irina Shayk, nekdanje dekle portugalskega nogometaša Ronalda. Toda manekenka je razmerje z Blatterjem zanikala.

Kar 30 leti mlajši ženski

Je bil pa pred tem s 30 let mlajšo poljsko teniško igralko Ilono Bogusko, prijateljico njegovo hčerke Corinne, katere prijateljica je bila tudi Blatterjeva tretja žena Graziella Bianca. Tudi njegova druga žena Barbara Kaser, hčerka bivšega generalnega sekretarja Fife Helmuta Kaserja, je bila precej mlajša.

In ko se je izkazalo, da so govorice o razmerju z Irino neutemeljene, se je na prireditvah začel pojavljati z Lindo Barras, ženo znanega švicarskega nepremičninskega agenta. Tudi ona je kar 30 let mlajša od Blatterja.