Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Dinamo Kijev - Maccabi Tel Aviv
1
Dinamo je v prejšnjem krogu storil veliko delo, ko je v gosteh ugnal Porto, danes pa lahko z zmago proti najšibkejšemu klubu v skupini potrdi napredovanje. Glede na to, da so Ukrajinci v dobri formi (6 zmag na zadnjih 7 tekmah) in bodo zelo motivirani, se Maccabiju ne piše nič dobrega in bo verjetno izgubil tudi zadnjo tekmo. Na prvih petih je zabil le en gol, prejel pa jih je 15, kar kaže na nemoč izraelskega predstavnika v letošnji ligi prvakov, zato so možnosti z presenečenje na tej tekmi minimalne.

Nogomet - Liga prvakov

Bayer L. - Barcelona
0, 2
Barcelona se lahko sproščeno loti te tekme, saj ima že zagotovljeno prvo mesto v skupini, a Katalonci bodo po remiju v Valenciji želeli zaviti nazaj na zmagovito pot, da se ne bo začelo govoriti o krizi. Prav lahko pa zmagati v Nemčiji ne bo, saj bo Bayer iskal točke, ki bi mu morda prinesle napredovanje.

Nogomet - Italija - 2.liga

Lanciano - Cagliari
0, 2
Cagliari želi nazaj v serie A in trenutno mu dobro kaže, saj je z odigrano tekmo manj na drugem mestu, ki vodi v prvo ligo. V zadnjih dveh tekmah je sicer osvojil le točko, zato so se zasledovalci nevarno približali, torej si klub s Sardinije novega spodrsljaja danes ne sme privoščiti. Čeprav je današnji nasprotnik zgolj predzadnji, ga Cagliari verjetno ne bo podcenjeval, saj na domačem igrišču letos še ne pozna poraza. A ta serija bo danes na hudi preizkušnji.

Košarka – Eurocup

Union Olimpija - Bilbao
2
Baski veljajo za prvega favorita skupine A, kjer po osmih tekmah tudi zasedajo prvo mesto. Doživeli so le dva poraza, enega od teh pa jim je skoraj senzacionalno v gosteh zadala prav Olimpija, zato bodo pri Bilbau morda dodatno motivirani, da se zmajem oddolžijo za poraz. Vrste Bilbaa je pred dnevi okrepil tudi Mirza Begić, stari znanec Olimpije, ki bo prav tako zelo motiviran ob debiju za nov klub proti staremu in bi znal ob šibki centrski liniji Ljubljančanov danes celo igrati pomembno vlogo. Olimpija bo za novo presenečenje potrebovala odličen večer svojih strelcev na zunanjih položajih, pa še to morda ne bo dovolj, da uide porazu.