Do takega izpada je po podatkih policije prišlo tudi v sredo, 2. decembra, v Ljubljani, ko sta želela policista po ropu poštne poslovalnice na eni izmed ulic legitimirati starejšega moškega. Vendar se ta z njunim postopkom očitno ni strinjal. Na policista je takoj za tem, ko sta ga prosila za osebni dokument, začel vpiti, da on ni oseba in da mu zato ni treba pokazati osebnega dokumenta. »To je poskus uničenja osnovne celice družbe, družine, to je neprestana želja komunistov, ker zanje ne obstajajo vrednote razen pokolov. Družino sestavljajo oče, mama in otroci, ne pa oseba ena in oseba dve,« se je v središču Ljubljane drl plešasti možakar in krilil z rokami, da je pritegnil pozornost številnih turistov. Ker se ni želel umiriti, sta mu policista zaradi kršenja javnega reda in miru spisala denarno kazen.

Nekaj dni pozneje, ko sta policista med rednim nadzorom prometa v okolici Celja ustavila kombinirano vozilo, bi lahko imel podoben primer državljanske nepokorščine tudi hujše posledice. Ker 53-letni voznik ni imel pri sebi vozniškega dovoljenja, je policist od njega zahteval, naj mu pokaže vsaj osebno izkaznico, s čimer pa je očitno pritisnil na napačen gumb. »Slovenija je edina država, ki ukinja spol po hitrem postopku. Ko se bo moj sin poročil, ga ne bodo nikoli razglasili za moža. Postal bo običajna oseba. To je sramota,« je iz vozila zakričal možakar, pohodil plin in oddrvel naprej po cesti. Vendar se je njegov beg končal že po nekaj kilometrih, ko ga je z blokado ustavila druga policijska patrulja. Ker možje v modrem niso znali ugotoviti razloga za takšno ravnanje – test ni pokazal prisotnosti psihoaktivnih snovi – so voznika poslali na dodatne preiskave v oddelek forenzične psihiatrije.

Kot so nam še povedali pri policiji, so prejšnji teden v smetnjaku na Trstenjakovi ulici v Ljubljani našli večje število osebnih dokumentov, med njimi naj bi po neuradnih informacijah bila tudi osebna izkaznica poslanca državnega zbora Marijana Pojbiča. Preiskava znakov kaznivega dejanja ni potrdila, zato predvidevajo, da je tovrstna oblika državljanske nepokorščine povezana s prihajajočim referendumom o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, s katero želi komunajzarska elita ukiniti spol oziroma izbrisati vse moške in ženske iz uradnih evidenc.