Nadaljevanje svetovnega pokala v alpskem smučanju je ponudilo nove prekrasne naravne prizore s prizorišč, na katerih se za odmevne uvrstitve merijo najpogumnejši mojstri in mojstrice hitrih disciplin. Smukaško klasiko v Beaver Creeku je v zimski idili dobil Aksel Lund Svindal, ki je v tej sezoni še neporažen na severnoameriških tleh. Dvema zmagama v hitrih disciplinah v Lake Louisu je včeraj dodal nov uspeh, potem ko je na eni najtežjih preizkušenj z naskokom ugnal tekmece. Najbolj se mu je približal zmagovalec obeh treningov Kjetil Jansrud, tretji pa je bil francoski velemojster Guillermo Fayed. Svindal se je z deseto smukaško zmago (skupno 28.) izenačil z Lassejem Kjusom na večni lestvici najuspešnejših norveških smukačev.

Slovenski nastopi so se z zdrsom Andreja Šporna začeli slabo. Nadaljevanje je bilo boljše. Mariborčan Klemen Kosi je z 19. mestom dosegel najboljšo slovensko smukaško uvrstitev zime, njegov someščan Boštjan Kline se je s 27. mestom tretjič zapored uvrstil med dobitnike točk. Danes bo v Beaver Creeku superveleslalom, na katerem ima lahko slovenska reprezentanca visoke apetite. Februarja je bil na tem prizorišču Kosi deseti na svetovnem prvenstvu, Kline pa 14. na uvodni preizkušnji sezone. Jutri bo v Beaver Creeku drugi veleslalom sezone.

Svoj krst v novi sezoni svetovnega pokala je dočakala tudi Ilka Štuhec, na papirju največji slovenski alpski smučarski up sezone. A Mariborčanka je sezono začela pod pričakovanji (26. mesto), potem ko ni blestela že na obeh treningih. V Lake Louise je kljub številnim napakam zmagala Lindsey Vonn, ki je v Alberti dosegla že svojo 16. zmago v svetovnem pokalu, trinajsto smukaško. Izidi, moški, smuk: 1. Svindal 1:42,34, 2. Jansrud (oba Nor) + 0,30, 3. Fayed (Avs) + 0,70, 19. Kosi + 1,67, 27. Kline + 2,29, Šporn (vsi Slo) je odstopil, ženske, smuk: 1. Vonn (ZDA) 1:50,50, 2. Hütter + 0,58, 3. Siebenhofer (obe Avs) + 1,07, 26. Štuhec + 2,95, 35. Brodnik (obe Slo) + 3,83.