Po Gašperju Okornu, ki je klop Helios Suns zapustil po tem, ko naj bi vodstvo kluba brez njegove vednosti pripeljalo srbskega organizatorja igre Vuka Malidžana, je položaj trenerja domžalskega kluba prevzel Jakša Vulić. Enainpetdesetletni hrvaški trener je v preteklosti vodil Široki in bil pomočnik Božidarja Maljkovića, Aca Petrovića in Jasmina Repeše pri Cedeviti, nekaj tekem pa je na klopi zagrebškega kluba vodil tudi sam, med drugim evroligaško proti Milanu.

»Ko klub zamenja trenerja sredi sezone, se stvari hitro odvijajo. Pred dnevi je stopil z menoj v stik Aleš Klavžar in me vprašal, ali bi vodil Helios. Pogledal sem si nekaj tekem in analiziral moštvo. Tudi ambicije vodstva kluba so mi znane. Opazil sem, da so imeli v dosedanjem delu nekaj težav. Verjamem, da lahko stvari izboljšamo, čeprav veliko časa za delo ne bomo imeli, saj si tekme sledijo druga za drugo. Težave bomo poskušali reševati sproti in dvigniti formo. Do novega leta nas čaka pomembna naloga, saj si ne smemo privoščiti še kakšnega spodrsljaja in ogroziti možnosti za napredovanje v ligo za prvaka. Nato sledi manjši premor, v katerem bomo skušali narediti kar se da dobro delo,« je pojasnil novi trener Jakša Vulić.

Prepričan je, da ima Helios na voljo kakovostne posameznike, ki pa še niso postali pravo moštvo, zato jim na začetku nove sezone ne gre vse po načrtih. Domžalčani so že izpadli iz Fibinega evropskega pokala, v ligi Telemach pa so peti s tremi zmagami in prav toliko porazi. »Danes v košarki samo kakovost posameznikov še ne zagotavlja uspeha. Morajo delovati kot moštvo in se med seboj ujeti, opravljati umazane posle v obrambi in podobne stvari. Samo tako se lahko ustvarijo prava kemija in dobri rezultati,« pravi.

Hrvaški strateg se je po prevzemu Heliosa najprej pogovoril z igralci in trenerskim štabom, že danes ob 19. uri pa ga na Polzeli čaka prva tekma v ligi Telemach proti Hopsom. »Iz rezultatske krize moramo seveda izplavati čim prej. Tekem je veliko, toda če jih dobimo, se bo igralcem vrnila samozavest,« je prepričan Vulić, ki trenersko filozofijo gradi na dobri obrambi in skoku, ki jima sledi hitra tranzicijska igra. »Tako se ustvari višek igralca v napadu, kar pripelje do atraktivne košarke, odprtih metov, zabijanj...«

Po pogovorih je vodstvo Heliosa pred novega trenerja za cilje postavilo uvrstitev v ligo Telemach za prvaka ter sklepna turnirja v pokalu Alpe Adria in slovenskem pokalu. Velić bo zahteve poskušal izpolniti s trenutnim kadrom, ki ga ima na voljo, a okrepitev v prihodnosti ne izključuje. »Po odhodu Dejana Bjelića smo nekoliko oslabljeni pod obročema, tako da bomo v prihodnje z vodstvom kluba kakšno rekli predvsem o visokih igralcih.« Jakša Vulić je v preteklosti sicer že okusil slast vodenja ekipe v evroligi, ko je po odhodu Božidarja Maljkovića poveljeval Cedeviti proti AJ Milanu. »To je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi trenerju. Dejstvo pa je, da se morajo določene stvari 'poklopiti', da sploh prideš do priložnosti vodenja kluba v evroligi. Še težje se je potem v evropski trenerski eliti obdržati.«