Ko je Tyson Fury pred slabim tednom premagal Vladimirja Klička in postal svetovni boksarski prvak v težki kategoriji, je zmago s svojimi prijatelji praznoval v obcestnem obratu hitre prehrane. Pojedel je 16 piščančjih sendvičev, pet koruznih storžev in šest porcij ocvrtega krompirčka, vse skupaj 15.000 kalorij, šestkrat več, kot je priporočljivo za odraslega moškega.

A pri Tysonu Furyju nič ni normalno. Verjame, da se bliža konec sveta, da morajo biti doma ženske za kuhalnikom in da bi svojo sestro zadavil, če bi spala s tujci. Poleg tega je manično depresiven, a njegova žena trdi, da je zanj najboljše zdravilo boks.

Je irski Rom oziroma »potovalec«, kot jih imenujejo. Zato se ne čudite, če ima njegova žena bel kavč ali če se na pot iz Nemčije nazaj v Britanijo namesto z letalom raje odpravi z avtom. Fury je bil rojen kot nedonošenček, težak pol kilograma. V inkubatorju so ga trikrat oživljali. Njegova mama je bila štirinajstkrat noseča, a preživeli so le štirje otroci. Njegov oče se je februarja vrnil iz zapora, kjer je odsedel pet let enajstletne zaporne kazni zaradi pretepa, v katerem je nekomu iztaknil oko.

Vedel je, da bo prvak

Ko je pri sedemnajstih za roko zaprosil svojo sedanjo ženo Paris, ji je v isti sapi rekel, da bo tudi svetovni boksarski prvak. Z ženo sta se spoznala pri petnajstih na bratrančevi poroki. Kot veleva tradicija, je Fury, dokler se nista pred sedmimi leti poročila, zvesto spal v prikolici pred hišo njenih staršev. Imata hčerko Venezuelo in sina Princa, ki ga je hotel Fury poimenovati Jezus, pa mu žena, ki je po besedah boksarja doma šefinja, ni pustila. Mogoče bo lahko tako poimenoval tretjega otroka, saj mu je žena na dan odločilnega dvoboja povedala, da je ponovno noseča.

Fury je kar nekaj vznemirjenja požel zaradi homofobnih izjav, ki jih je dal v intervjuju za Mail on Sunday. Toda sovraštvo je njegova družina doživela na svoji koži: lani so jim požigalci napadli hišo, a na srečo nikogar ni bilo doma. Pa tudi rolls-roycea, ki ga je Fury kupil v manični fazi, je že prodal in si raje omislil 3000 evrov vrednega 15 let starega mercedesa.