Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Newcastle - Liverpool
2
Klopp je uspel preroditi Liverpool, ki v zadnjih tekmah kaže dobre predstave in pridno zbira zmage. Na lestvici so redsi prilezli že na 6. mesto in so le še 6 točk oddaljeni od vrha, torej so celo znova v boju za naslov. S tem se Klopp sicer ne strinja in vztraja, da je cilj 4. mesto ter liga prvakov, a to ne pomeni, da od svojih varovancev vsako tekmo ne zahteva igre na zmago. Gostovanja pri Newcastlu znajo biti zahtevna, a letošnja forma srak je tako porazna, da klubi iz zgornje polovice lestvice proti črno-belim želijo in ponavadi osvajajo vse tri točke. Liverpool bo želel podaljšati serijo dobrih rezultatov in zmagati še sedmič na zadnjih osmih tekmah.

Nogomet - Italija - 1.liga

Carpi FC - Milan
2
Mihajlović je po neprepričljivem začetku sezone v zadnjih tednih le vzpostavil nek red in Milan je začel pridno zbirati točke, na zadnjih sedmih tekmah pa je izgubil le proti Juventusu in kar petkrat zmagal. Rossonerom se danes ponuja priložnost, da še povečajo točkovni izkupiček in se morda še bolj približajo klubom na vrhu, saj jih čaka gostovanje pri novincu v prvi ligi, ki je izgubil 9 od 14 tekem in bo skoraj zagotovo že naslednje leto spet drugoligaš. Remi proti Carpiju bi bil za Milan neuspeh.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Leipzig - Duisburg
1
Leipzig je na dobri poti, da se pričakovano prebije v prvo ligo, saj si z drugim favoritom sezone Freiburgom na prvem mestu, pred prvim zasledovalcem pa imata že šest točk prednosti. Moštvo, ki ga sponzorira Red Bull, je odločno, da si čim prej zagotovi napredovanje, zato ne popušča in tudi s slabšimi nasprotniki igra resno. Zadnjeuvrščeni Duisburg je sicer izgubil le eno od zadnjih petih tekem, a glede na to, da je na gostovanjih do zdaj osvojil le točko, je težko pričakovati, da bi danes lahko odnesel celo kožo.

Košarka - ABA liga

MZT Skopje - Cedevita
2
Skopje je v slabi formi, saj je izgubil zadnjih pet tekem, na drugi strani pa Cedevita igra zelo zanesljivo in pridno zbira zmage tudi v evroligi. Zagrebčani pa ne smejo popuščati, saj bi jih morebiten poraz pahnil na četrto mesto, ki si ga nikakor ne želijo. V močni konkurenci Crvene zvezde, Budućnosti in Mega Leksa je lahko vsak nepričakovan poraz tudi že usoden v boju za prvo mesto in evroligo ter bi pred končnico prinesel slabo izhodišče.