Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Bournemouth
1
Chelsea je očitno končno strnil predvsem obrambne vrste in na zadnjih treh tekmah ohranil mrežo nedotaknjeno. To je osnova za pozitivne rezultate moštva Joseja Mourinha in ko se bo prebudil tudi napad z Diegom Costo na čelu, se bo začelo približevanje mestom, ki vodijo v Evropo, kjer bo Chelsea na koncu sezone vendarle pristal. Novinec v ligi je letos sicer prikazal nekaj dobrih predstav, a se bo težko izognil izpadu, danes pa bo pri točk lačnemu Chelseaju le stežka presenetil, saj si domači ne morejo privoščiti podcenjevanja in morajo nujno zmagat.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Wolfsburg - Borussia D. (oba data gol?)
1 (=da)
Derbi drugega in tretjega v Bundesligi bo verjetno ponudil dobro nogometno predstavo. Obe moštvi ne slovita po obrambi, temveč po kombinatorni in učinkoviti igri. Borussia je v zadnjem času v res dobri formi in zabija precej golov, zato bo verjetno tudi danes vsaj enkrat našla pot do mreže. Ne gre pa podcenjevati Wolfsburga, ki je letos na sedmih domačih tekmah zabil 20 golov in oddal le točko, zato bi utegnil biti precej težji zalogaj za Borussio, kot to namigujejo kvote stavnice.

Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia - Barcelona
2
Barcelona melje vse pred seboj in zabija po 3, 4 ali celo več golov na tekmo, zato sicer potencialno zahtevno gostovanje v Valencii zanjo prihaja ob pravem času, sploh če k dobri formi Kataloncev prištejemo tudi kaos v vrstah netopirjev. Valencia je namreč na zadnjih dveh ligaških tekmah prišla le do točke, po dveh zaporednih porazih pa je ogroženo tudi njeno napredovanje iz lahke skupine v ligi prvakov, zato je pred dnevi prišlo tudi do trenerske menjave. Odslej bo na klopi sedel Gary Neville, ki pa ni ravno izkušen trener, čaka pa ga verjetno najhujši možen debi. Če bo po v zgolj nekaj dneh v Valencii uspel preroditi moštvo in uiti porazu, mu bo uspel manjši čudež.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Krško
1
Maribor je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah kar trikrat ostal brez zmage in osvojil “le“ 6 točk, za Olimpijo pa zaostaja že zaskrbljujočih 8 točk. Prav veliko spodrsljajev si vijoličasti ne smejo več privoščiti, sploh v jesenskem delu. Tekma proti z naskokom najslabši ekipi lige zato prihaja kot naročena, da si mariborski napadalci z nekaj goli dvignejo samozavest.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Linz - Innsbruck
1
Vodilna ekipa lige ne bi smela imeti večjih težav proti predzadnjemu Innsbrucku, ki niza poraz za porazom. Pred dnevi je Linz doma s kar 10:0 ponižal Olimpijo, kar se danes verjetno ne bo ponovilo, a vsaj nekaj golov razlike v domačo korist pa lahko domači navijači vseeno pričakujejo.