V podjetju Hosekra smo si zadali cilj ustvariti preprosto montažno garažo, ki bi zadostila čim več našim potrebam za čim nižjo ceno. Želeli smo ustvariti garažo, ki bo maksimalno uporabna. Vseskozi smo imeli v mislih garažo, ki ne bi bila primerna samo za avtomobil, ampak tudi za shranjevanje različnih drugih stvari (kolesa, vrtno orodje, plovila, motorji itn.). V garaži je poleg avtomobila dovolj prostora za delovno mizo in tako se najde prostor tudi za domačo delavnico. Garaža je moderne pravokotne oblike z enokapno streho. Tako dosežemo maksimalen izkoristek uporabne površine tudi po višini.

Kovinska garaža Hosekra tako rekoč ne potrebuje vzdrževanja. Vse komponente so kakovostno pocinkane in barvane, kar pomeni popolno zaščito pred rjavenjem vgrajenih komponent. S tem smo izpolnili naše cilje in izdelali garažo, ki je kar najbolj udobna, uporabna in ima dolgo življenjsko dobo.

Sestava montažne kovinske garaže

Kovinska garaža Hosekra je sestavljena iz pocinkanih C-profilov, ki sestavljajo ogrodje z veliko nosilnostjo, kar je zaradi teže snega pomembno predvsem pozimi. Vse spoje garaže je možno razstaviti, saj je celotna konstrukcija vijačena z vijaki. Streha in stene so obdane z kovinsko strešno kritino, pri čemer je na izbiro takšna z izolacijo ali brez nje. V notranjosti je celotna garaža obdana z gramaturnim netkanim tekstilom, bolj poznanim pod imenom filc. Njegova naloga je preprečevanje kondenza oziroma kapljanja. Garaža ima več točkovnih temeljev, skozi katere je vijačena v podlago. Sicer je garažo možno postaviti tudi na najbolj vetrovnih območjih, saj je, kot rečeno, pritrjena na več mestih v podlago, zaradi svoje pravokotne oblike brez napuščev pa vetru ne ustvarja upora. V garažo so vgrajena kakovostna vrata, po želji lahko tudi s pogonom. Vgradimo lahko tudi poljubno število oken, pa tudi stranska vrata za osebni prehod.

Montaža garaže

Montaža garaže je hitra, preprosta, čista in tako rekoč neprimerljiva s klasičnim načinom gradnje. Montaža garaže za dva avtomobila na pripravljeno podlago traja približno šest ur. Mesto postavitve mora biti dostopno le s kombiniranim vozilom, saj komponente pripeljemo razstavljene in jih sestavimo na mestu postavitve garaže. Če je garaža potrebna na izbrani lokaciji samo začasno, jo je možno čez čas razstaviti in sestaviti na novi lokaciji.

Gradbeno dovoljenje

Klasično gradbeno dovoljenje za montažne garaže ni potrebno. Garaža za en avtomobil navadno meri 6000 x 3000 x 2330 mm, kar pomeni, da je njena površina 18 kvadratnih metrov. Po trenutni zakonodaji velja, da so objekti s površino do 20 kvadratnih metrov enostavni objekti, za katerega ne potrebujemo gradbenega dovoljenja.

Če se odločimo za garažo za dva ali več avtomobilov, s površino do 50 kvadratnih mestrov, potrebujemo enostavno gradbeno dovoljenje. Strošek takšnega gradbena dovoljenje je približno 30 evrov.

Življenjska doba in garancija

Zaradi kakovosti materialov, ki so vgrajeni v montažne garaže Hosekra, funkcionalna življenjska doba garaže presega trideset let. Garancija na samo garažo (brez vrat), traja petnajst let.

Cena garaže in dobavni rok

Cena garaže je najbolj odvisna od njene velikosti. Standardna, za en avtomobil, dimenzij 6000 x 3000 x 2330 mm, z vrati s ključavnico in barvo po izbiri je 1890 evrov. V ceno so že všteti montaža, prevoz in DDV. Cena garaže za dva avtomobila, prav tako z že vštetimi vrati, prevozom, montažo in DDV, je 2520 evrov. Dobavni rok je približno 15 dni od potrditve naročila oziroma po dogovoru.

Prednosti montažnih garaž Hosekra pred nadstreški

V praksi se zaprta garaža obnese veliko bolj kot odprt nadstrešek, ki dejansko ponuja samo streho. Garaža avtomobil veliko bolje obvaruje pred krajo in poškodbami, povzročenimi od tretje osebe. Veliko bolje se garaža obnese tudi ob vremenskih neprilikah. Na primer pozimi ob močnem sneženju v kombinaciji z vetrom garaža jeklenemu konjičku ponuja veliko boljše zavetje kot odprt nadstrešek. Enako je tudi ob toči, saj je avtomobil varovan z vseh strani. Garaža nam tudi omogoči, da se pozimi usedemo v toplejši avtomobil, medtem ko poleti deluje kot senca.

Izvedbe montažnih garaž Hosekra

Garaže Hosekra so možne v mnogih izvedbah. Najpogostejši sta izvedbi za en avtomobil in za dva avtomobila. Izvedba za dva avtomobila ima lahko dvoje vrat ali pa velika rolo vrata čez celotno prednjo stranico. Možna je tudi garaža, izdelana po željah. To pomeni s poljubno višino, širino, dolžino, razporeditvijo vrat itn. Zelo zanimiva je tudi vrstna postavitev garaž – niz več garaž v vrsti. Taka postavitev je smiselna predvsem pred večstanovanjskimi stavbami in stanovanjskimi bloki. Montažne garaže so lahko tudi priročno skladišče in veliko jih je pomožno skladišče ob šolah, vrtcih, bencinskih servisih, domovih za ostarele, gasilskih domovih …

Neprekosljive prednosti

Zelo ugodna cena.

Modulna postavitev omogoča postavitev neomejenega niz garaž.

Gradbeno dovoljenje za postavitev garaže ni potrebno.

Posebni temelji niso potrebni.

15-letna garancija.

Moderen dizajn.

Garaža je odporna proti močnim vetrovom in toči.

Sezonska hramba. Pozimi se lahko uporabi za hrambo plovil, poleti pa za hrambo drugih stvari.

Skladišče. Garaža se lahko prestavi na drugo lokacijo in se sprva uporablja kot skladišče materiala, nato kot garaža za avto.

Oglasni prostor. Na garažo se lahko pritrdijo reklamni ali drugi napisi, kar je idealno za pravne osebe.

Mnogovrstna hramba za motorje, tricikle, štiricikle, gume, kolesa, jadralne deske, čolne, pozimi tudi rastline.

Varčevanje z energijo. Na streho se lahko pritrdijo sončne celice ali kolektorji, v notranjosti pa grelniki vode ali toplotna črpalka.

Naraven videz. Streha se lahko ozeleni ali se dodajo prodni kamni (z ojačeno konstrukcijo).

Najboljše za vaše ljubljenčke – vozila brez strehe in starodobnike.

Najbolj uporabna postavitev. Avto garaže Hosekra so primerne za postavitve pri hišah, blokih, večstanovanjskih stavbah, hotelih, na parkiriščih, smučarskih centrih, kot mala skladišča, pri vikendih.

Estetska vključitev v prostor.

- Za investitorje: večja vrednost stanovanja z zaprto garažo.

- Kombiniranje s fasado. Dobava je možna brez zidov, le z okvirjem, streho, vrati in zaključki.

Najbolj kakovostni materiali. Vsi materiali se uporabljajo za strešne kritine (pocinkana in plastificirana pločevina), kar pomeni maksimalno življenjsko dobo in temu ustrezno garancijo.

Na notranje profile se lahko pritrdijo različni nosilci oziroma držala.

- Uporaba deževnice z namestitvijo žleba.

- Slovesnki izdelek (z izjemo vrat).

- Hitra dobava in montaža. Garaža se postavi brez vsakršnih gradbenih del in v vseh letnih časih.