V prvem delu naj bi bile shramba, kuhinja in jedilnica (zaradi odtokov, ki jih še lahko prilagodimo), v drugem pa dnevna soba in soba za goste. Zahvaljujem se vam za vsakršno pomoč pri ureditvi. Mirela

Odgovor:

Upoštevala sva vaše želje in v prvi del mansarde umestila kuhinjo s priročno shrambo in jedilno mizo, ki stoji ob oknu. Tako bo prijetno osvetljena z dnevno svetlobo, vi pa boste ob jedi lahko uživali tudi ob pogledu na okolico. Razporeditev kuhinjskih elementov sledi postopku priprave hrane in se konča s širokim pultom, ob katerem so barski stoli. Predviden pult je zelo priročen, saj lahko pri kuhanju sodeluje več ljudi in kuhanje postane pravi družabni dogodek.

V drugem delu sta dnevna soba, v katero lahko umestite udobno oblazinjeno pohištvo, in soba za goste, ki se od drugih prostorov po potrebi loči z drsno steno. Prednost tega je, da soba za goste, ki ni vedno v uporabi, po nepotrebnem ne zaseda celotnega prostora, ampak je pravzaprav podaljšek dnevne sobe. Priporočava vam, da vanjo namesto postelje umestite kavč z ležiščem. Tako bo tudi dnevna soba bolj prostorna in udobna.

Želiva vam prijetno bivanje v novem stanovanju.

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti