Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Baracaldo - Valencia
1, 0
Valencia je v neugodnem položaju, saj je na zadnjih petih tekmah zmagala le enkrat, kar je pred dnevi s klopi odneslo trenerja Nuna Espirita Santa. Vrzel bo začasno zapolnil njegov pomočnik Phil Neville, ki pa bo težko danes varovance pripravil na to tekmo, saj bodo vsem misli bežale k soboti, ko na Mestallo prihaja Barcelona. Verjetno bo marsikateri nosilec igre ostal na klopi, Valencia pa bi se najbrž tokrat zadovoljila tudi z remijem, za katerega pa se bo morala pošteno potruditi, saj je Baracaldo trenutno vodilni v drugi ligi in igra v dobri formi.

Nogomet - Španija - Pokal

Barcelona - Villanovense/+1/
1
Barcelona je na prvi tekmi v gosteh pri trenutno enem najslabših drugoligašev iztržila le remi z 0:0. Težko je verjeti, da bi bilo kljub temu njeno napredovanje v naslednji krog pokala resneje ogroženo. Čeprav bo Enrique verjetno tudi tokrat spočil svoje najboljše igralce, bo na Camp Nouu najbrž vse v znamenju domačih.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Domžale - Maribor
0, 2
Maribor je nazadnje doma razočaral in le remiziral z Zavrčem, kar se je zdel hud udarec v boju za naslov prvaka, a ga je nato polomila še Olimpija in doma izgubila z Gorico, torej so Štajerci celo zmanjšali zaostanek za zmaji, kar jih je na koncu vikenda verjetno celo spravilo v dobro voljo. A prav veliko takšnih spodrsljajev si vijoličasti vendarle ne smejo več privoščiti, če ne želijo do konca sezone gledati v hrbet Ljubljančanom. Danes jih čaka eno najtežjih gostovanj v sezoni, na katerega gotovo odhajajo nabrušeni in odločeni, da pridejo do novih točk.

Nogomet - Italija - Pokal

Palermo - Alessandria
1
Palermo se v prvi ligi giblje v nevarnih vodah in se bo očitno boril za obstanek, a Sicilijanci bi kljub temu morali imeti dovolj kvalitete v svojih vrstah, da v pokalu ne bodo ogrozili napredovanja proti tretjeligašu. Glede na to, da je v tem krogu pokala le ena tekma, je velika prednost tudi igranje na domačih tleh, kar še zmanjšuje možnosti gostov za presenečenje.