Če Madridčanom v evroligi v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih – po sedmih odigranih tekmah so zmagali zgolj dvakrat, v svoji skupini pa zasedajo zadnje mesto – pa v zadnjem obdobju precej boljše predstave nizajo v domačem prvenstvu. Včeraj so tako vpisali že sedmo zaporedno zmago, za kar gre ogromno zaslug pripisati prav 16-letnemu slovenskemu košarkarskemu biseru. Ljubljančan je tekmo proti Baskom končal s 15 točkami, šestimi skoki in štirimi podajami ter statističnim indeksom 22, kar pri tej starosti v španski ligi ni uspelo še nobenemu igralcu doslej.

Ob tem velja dodati, da je bil Dončićev met iz igre 6:9, navdušil pa je zlasti z atraktivnim zabijanjem in ključno trojko v končnici srečanja. »Če ne bi vedel, da ima Dončić zgolj 16 let, temu ne bi verjel. Njegove predstave me ne presenečajo, saj soigralci zaupajo vanj, on pa zaupa njim,« je svojega mladega varovanca pohvalil trener Reala Pablo Laso.

»To je bila moja najboljša predstava, a to mi ne bi uspelo brez izjemnih soigralcev,« veselja po tekmi ni skrival Dončić in dodal: »Soigralci mi pomagajo vsak dan, tako na igrišču kot na treningih. Zelo me motivirajo. V moštvu se počutim odlično, zato moram izkoristiti vsako priložnost, ki mi je ponujena. Upošteval sem zgolj navodila trenerja, ki mi je dejal, naj igram, kot znam.«

Nadarjeni mladenič je s svojim nastopom požel kar nekaj pozornosti tudi v španskih medijih, ki niso pozabili omeniti, da je s svojim statističnim indeksom podrl celo dosežek nekoč zlatega dečka španske košarke Rickya Rubia, ki je pri teh letih na eni izmed tekem dosegel statistični indeks 18.