Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Inter
0
Obračun med Napolijem in Interjem velja za derbi 14. kroga italijanskega prvenstva, saj se bosta moštvi udarili za prvo mesto na lestvici. Na prvi pogled je v prednosti Napoli, ki ne bo igral le na domačem igrišču, temveč se ponaša tudi z dobrim napadom in zanesljivo obrambo. Milančani na drugi strani v gosteh v letošnji sezoni sploh še niso izgubili, povrhu pa lahko računajo tudi na izvrstno formo svojega vratarja Samirja Handanovića, ki je do sedaj prejel le sedem zadetkov.

Nogomet - Češka - 1.liga

Jablonec - Viktoria Plzen
2
Čeprav je Jablonec šele sedmi, v zadnjem obdobju niza boljše izide celo od prvouvrščene Viktorie, saj ni bil poražen že več kot šest tekem. Kljub temu gostiteljem statistika proti nogometašem iz Plzna ni naklonjena, kajti nazadnje so jih premagali pred več kot dvema letoma.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Sporting L. - Belenenses
1
Čeprav ima Sporting za razred ali dva boljše moštvo od Belenensesa, pa mu je ta na zadnjih nekaj medsebojnih tekmah povzročal nemalo težav. Ne glede na to pa so vodilni Lizbončani trenutno v tako dobri formi, da jim komaj trinajstouvrščeno moštvo preglavic le ne bi smelo povzročati.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Fenerbahce - Trabzonspor
1
Fenerbahče danes enostavno ne sme izgubiti, saj bi s tem izgubil vodilni položaj na lestvici in si nakopal jezo svojih vročekrvnih navijačev. Igralci Trabzonsporja, ki so v prvenstvu na osmem mestu, bi se zadovoljili že s točko, kajti njihova forma ni najboljša. Na zadnjih sedmih tekmah so namreč izgubili štirikrat.

Košarka - ZDA - NBA

Utah - Golden State
2
Golden State z vsako novo zmago rekord nepremagljivosti v ligi zgolj še povečuje. Že res, da bodo prvaki v letošnji sezoni poraz prej ali slej utrpeli, a zelo malo možnosti obstaja, da se bo to zgodilo prav proti Utahu. Moštvo Jazz sicer kaže povsem solidne predstave, a je po kakovosti daleč za Golden Stateom.