Tekma proti Tajfunu je bila posebna za Aleša Pipana, ki je rojen v Celju. A pred someščani se trener moštva iz Skopja ni izkazal, kot se ni niti na preostalih dveh obračunih proti slovenskima moštvoma v letošnji sezoni. MZT je namreč poraz doživel tudi proti Olimpiji in Krki. Šentjurčani so v zadnjih štirih krogih dosegli tretjo zmago, daleč od uspeha pa niso bili niti na gostovanju pri Partizanu. Z 19 točkami in osmimi skoki se je izkazal Tomaž Bolčina, ki v zadnjih tednih igra v dobri formi.

Do pomembne zmage na krilih Luke Rupnika je proti Metalcu prišla Olimpija. Idrijčan je v zadnji četrtini dosegel 10 od 17 točk in odbil nevaren nalet gostov. Z 11 točkami se je izkazal tudi 18-letni Blaž Mesiček. »Tekmo smo dobili izključno zaradi obrambe. V prvi četrtini smo jo igrali dobro, predvsem pritisk po vsem igrišču jim je povzročal veliko težav. Bilo je sicer nekaj nesporazumov, ampak energija in pristop sta bila ves obračun prava. V drugem delu je bila igra na trenutke neaktivna, kar moramo popraviti, ampak na koncu šteje zmaga,« je povedal Gašper Potočnik.

Izredno zanimivo je bilo dogajanje v 6. krogu lige Telemach. Na tekmi do tedaj neporaženih Šenčurja in Rogaške je Boris Jeršin v zadnjih 18 sekundah zadel dve trojki od table, nato pa ob zvoku sirene še določil zmagovalca. gte