Skromno se je začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju za slovensko žensko alpsko smučarsko reprezentanco. Na drugi tekmi sezone, drugem veleslalomu, se je v Aspnu med dobitnice točk uvrstila le Ana Drev, ki je po 28. času na prvi progi nastop v Koloradu končala na 22. mestu. Na uvodnem veleslalomu sezone pred dobrim mesecem v Söldnu je bila Katarina Lavtar 27. Slednja je poleg Tine Robnik odstopila na prvi progi, Ana Bucik pa je bila po pričakovanju prepočasna (45.), da bi se pohvalila s prvimi veleslalomskimi točkami svetovnega pokala.

»Nisem pričakovala, da bom že na drugi tekmi svetovnega pokala z novimi smučmi (v tej sezoni je prestopila k Headu, op. p.) zmagala. Očitno so zelo hitre. Upam, da bo tako tudi v hitrih disciplinah,« je bila srečna zmagovalka tekme v Aspnu, muhasta Švicarka Lara Gut. Za zmago se je vsaj v prvi izjavi pozabila zahvaliti Mikaeli Shiffrin, ki je na domačih tleh premagala samo sebe. Američanka je bila daleč najhitrejša do dvojih vratc pred ciljem, ko je pri veliki hitrosti na sicer sprinterskem veleslalomu naredila napako in odstopila. Ameriška zvezdnica je v boju za skupno zmago svetovnega pokala naredila največjo uslugo rojakinji Lindsey Vonn, ki je odstopila že na prvi progi. Zmagovalko prve tekme letošnje zime Frederico Brignone je v Aspnu poleg Lare Gut ugnala še Avstrijka Ana Maria Brem.

Danes (prva proga ob 18.15, druga tri ure pozneje) in jutri (ob 18. in 21. uri) bosta v Aspnu dva slaloma. Moški se bodo danes zvečer pomerili na prvem smuku sezone (ob 19.30), v nedeljo pa bo v Lake Louisu še superveleslalom (ob 19. uri). Na včerajšnjem tretjem treningu smuka so bili Slovenci znova v ozadju (Martin Čater je bil 43., Klemen Kosi 45., Rok Perko 52., Boštjan Kline 56., Andrej Šporn pa 67.). Na treningih so kazali nepredvidljive vožnje. Na zadnjem treningu sta znova blestela Norvežana Kjetil Jansrud in Aksel Lund Svindal, ki sta bila v ospredju že na prvih dveh treningih.

Veleslalom za ženske v Aspnu: 1. Gut (Švi) 2:02,51, 2. Brem (Avs) + 0,10, 3. Brignone (Ita) + 0,34, 22. Drev (Slo) + 4,38.