PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Swansea
1
Redsi so po veličastni zmagi nad Cityjem v četrtek svoje delo opravili tudi v evropski ligi, kjer so si z zmago proti Bordeauxu zagotovili napredovanje. Zelo je opazno, da je po prihodu Jürgena Kloppa vzdušje v slačilnici redsov precej boljše, izboljšave pa je moč zaznati tudi na igrišču, kjer je pod vodstvom Nemca Liverpool izgubil le enkrat. A do končne pozitivne ocene sezone je še daleč, danes mora na Anfieldu nujno pasti tudi Swansea, da se lahko rdeči obdržijo na še sprejemljivi razdalji do vodilnih ekip in ob ugodnih drugih rezultatih morda z 9. skočijo na 6. mesto in se podajo v lov za četrtim mestom in ligo prvakov.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Atalanta
1
Roma bo zadnji dve tekmi z Bologno in Barcelono želela čim prej pozabiti, a časa za objokovanje ni, saj je že danes na vrsti nova pomembna tekma, kjer si spodrsljaja ne sme privoščiti, če ne želi izgubiti stika z vodilnim triom na vrhu lestvice. Atlanta prav tako ni v formi in je na zadnjih treh tekmah ostala celo brez doseženega gola. Proti Romini neprepričljivi obrambi bi utegnila zadeti, a vprašanje je, koliko jih bo prejela, saj je Roma najbolj učinkovito moštvo v serie A.

Nogomet - Italija - 1.liga

Palermo - Juventus
2
Očitno je Juve končno zagnal vse motorje in začel s serijo dobrih rezultatov. Na zadnjih petih tekmah so Torinčani točko oddali le v gosteh pri Borussii M'Gladbach, a jih to ni drago stalo, saj imajo po sredini zmagi proti Cityju že zagotovljeno napredovanje. V prvenstvu se vztrajno vzpenjajo in so že šesti, a do prvega mesta je še vedno velikih 9 točk. Stara dama je sedaj v naletu in ne bo popuščala, zato bodo tudi na Siciliji belo-črni odločno napadli vse tri točke. Drugega kot zmagovati in čakati na spodrsljaje moštev pred njimi, jim ne preostane. Palermo bi tokrat z veseljem doma obdržal kakšno točko, ki jo bo rabil v boju za obstanek, a so to verjetno računi brez krčmarja.

Košarka - ABA liga

Cedevita - Partizan
1
Derbi po imenih klubov sodeč, v realnosti pa letos le še ena od domačih tekem, ki Cedeviti ne bi smele predstavljati težav. Obubožani Partizan letos nima nobenih možnosti, da bi krojil vrstni red pri vrhu, kjer so bo Cedevita s Crveno zvezdo in Budućnostjo do konca borila za prvo mesto. Razlika v kvaliteti je očitna in Zagrebčanom verjetno proti rivalu iz Beograda ne bo manjkalo motiva, da ga visoko porazijo.