Le še zadnja dirka letošnje sezone formule 1, ki bo ta konec tedna v Abu Dabiju, loči vse udeležence od tako zelo želenih počitnic. Steza, ki sodi med najdražje v letošnjem koledarju, ponuja veliko izzivov, dirkači že z več kot enim očesom škilijo v še bolj tople in eksotične kraje, kjer si bodo lahko končno odpočili.

Kar 19 dirk je dolga letošnja sezona formule 1, prihodnje leto naj bi bili še dve dirki več, dirkač McLarna Fernando Alonso pa bo skušal letošnjo sezono čim prej pozabiti. Za ekipo in motornega dobavitelja Hondo je namreč zelo trdo leto, polno porazov, luči na koncu predora pa še ni videti. »Honda ima pripravljenih nekaj novosti za prihodnje leto, upam, da nas bodo te pripeljale bliže vrhu. Ni lahko dirkati tako daleč zadaj, letos imam tako in tako občutek, da samo potujemo z enega konca sveta na drugega, od tega pa nimamo nič,« je povedal Španec.

Na drugi strani se dirkača Mercedesa z vsem tem ne ubadata. Tako Rosberg kot Hamilton imata namreč preveč dela sama s seboj in drug z drugim, kajti tudi Abu Dabi bo za njiju le dirka prestiža. Hamilton je že postal prvak, Rosberg podprvak, Mercedes si je že zagotovil prvo mesto med konstruktorji. A miru v srebrni hiši vseeno ni, kajti Rosberg bo skušal na zahtevani mestni dirki dokazati, da bo prihodnje leto nevarnejši tekmec Hamiltonu. Na drugi strani Hamilton vedno znova spusti kakšno strupeno puščico tako proti Rosbergu kot proti ekipi, ki le stežka brzda strasti med dirkačema. »Abu Dabi je steza, ki nam ustreza. Dopušča agresivnejšo vožnjo, kar želimo tako dirkači kot gledalci. Kar nekaj zadnjih dirk smo bolj kot ne križarili po stezi in samo pazili na pnevmatike in porabo goriva,« se je pridušal Lewis Hamilton, na drugi strani pa bo imel Nico Rosberg za zadnjo dirko na voljo le še en motor. A Nemca to očitno ne moti preveč, kajti napoveduje, da bo vozil na vse ali nič. Interna vojna, iz katere se dejansko trenutno napaja vsa formula 1, torej še zdaleč ni končana.