V sredo so nato za pestro dogajanje poskrbeli pri medijskem gigantu Reuters, kjer so objavili članek, v katerem so zapisali, da glede na zanesljive vire Evropska centralna banka (ECB) pripravlja strategijo nekoliko bolj nekonvencionalnih ukrepov za stimuliranje gospodarstva EU. Poleg povečanega obsega odkupov obveznic (dodatnih 20 milijard evrov na mesec) ter negativnih obrestnih mer (banke plačujejo ECB za državne depozitov) naj bi pri ECB razmišljali o uvedbi lestvice višine obrestnih mer, ki jih plačujejo banke za hrambo sredstev pri ECB. Večji depoziterji (po obsegu depozitov) bodo morali po progresivni lestvici plačevati višje obresti kot denimo manjši. Po objavi članka je evro proti ameriškemu dolarju izgubil odstotek vrednosti. Nižji dolar so hitro izkoristili evropski vlagatelji in opazno dvignili vrednosti evropskih delnic, nemški DAX pa je od torka pridobil 4 odstotke vrednosti.

Na drugi strani so vlagatelje v ZDA navdušili podatki o gospodarski rasti. Pretekli podatek o 1,5-odstotni rasti so namreč Američani popravili na 2,1 odstotka, medtem ko so analitiki pričakovali zgolj 2-odstotno rast. Indeks S & P 500 je v nasprotju z DAX ob močnejšem dolarju od najnižjih torkovih nivojev zabeležil zgolj 1,4-odstoten dvig vrednosti.

Med posameznimi delnicami velja omeniti novico iz družbe Apple. Tehnološki gigant namerava na Kitajskem zagnati njihov nov plačilni sistem apple pay že februarja prihodnje leto. Podporo so pri Applu našli pri štirih velikih kitajskih državnih bankah, vendar natančnih podatkov o morebitnih pravnih preprekah in maržah Apple še ni razkril. Gre za velik korak k širitvi na nov svež trg elektronskih plačil z mobilnimi napravami, ki naj bi po mnenju poznavalcev v roku desetletja popolnoma nadomestile gotovinsko poslovanje, počasi pa tudi plačilne kartice. Napredno razmišljanje, s katerim je Apple v preteklosti že redefiniral glasbeno industrijo s svojim sistemom itunes, tokrat družba prenaša v nove panoge z njihovim projektom samovozečih avtomobilov ter zgoraj omenjenega plačilnega sistema apple pay.