Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Liverpool - Bordeaux
1
Liverpool pod Kloppom igra vse boljše in atraktivno. Od zadnjih petih tekem so rdeči dobili štiri, najbolj pa navdušili na zadnji, ko so na Etihadu s 4:1 iz hlač stresli Manchester City. Sedaj je prišel čas, da Klopp z varovanci stvari postavi na pravo mesto tudi v evropski ligi, kjer sicer Liverpool še ni izgubil, a je zaradi treh remijih v prvih treh krogih nekoliko zakompliciral zadeve in vse tekmece obdržal v igri za napredovanje. Z današnjo zmago pa lahko Anfield že proslavi uvrstitev v izločilne boje in Klopp že nekaj časa silno poziva igralce in navijače, da je predvsem potrebno zmagovati doma. Vprašanje danes je torej le, če bo francoski bunker lahko zdržal vse nalete domačih?

Nogomet - Evropska liga

Marseille - Groningen
1
Marseille dviga formo in upa, da še ni povsem zavozil sezone. Štiri zmage na zadnjih petih tekmah kažejo na napredek, ki bo dal domačim samozavest, da se bodo tudi tokrat odločno podali v lov za tremi točkami, ki bi jih pred zadnjim krogom pripeljale na drugo mesto v skupini. Groningen je že obsojen, da ne more do napredovanja, zato se verjetno ne bo preveč posvečal tej tekmi in bo raje varčeval z močmi za domače prvenstvo, kar bo še dodatna voda na mlin Francozov.

Košarka - Evroliga

Khimki Moskva - Bayern (M)
1
Himki je po dveh zmagah proti Realu prišel celo v položaj, da osvoji eno od prvih dveh mest v skupini in v top16 dobi lažje nasprotnike. Moštvo Zokija Dragića dobrega položaja sedaj nikakor ne sme zapraviti z domačim spodrsljajem proti Bavarcem, ki se bodo še krčevito borili, da ne bodo zadnji v skupini, v drugi del pa se bodo prebili zelo težko. A ker je Bayern eno od dveh zmag dosegel ravno proti Himkiju (69:60), bo tudi tokrat upal na presenečenje, toda hkrati pa bodo imeli tudi Rusi razlog več za zmago, saj se bodo želeli oddolžiti za tisti poraz, ki je njihov edini letos v evroligi.

Košarka - Evroliga

Stelmet Z.Gora - Barcelona
2
Poljska zasedba, ki jo vodi Sašo Filipovski, je z le eno zmago pričakovano na dnu lestvice skupine C, Barcelona pa z le enim porazom vodi. Takšna situacija bo verjetno tudi na koncu prvega dela evrolige, saj ne gre pričakovati, da bi Barcelona klonila proti precej šibkejšemu nasprotniku in celo izgubila drugič zapored, kajti v nedeljo je po podaljšku klonila proti Laboral Kutxi.